начало

Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС

Мога ли да съдя общината?

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Мога ли да съдя общината?

Мнениеот Димитър » 07 Мар 2005, 13:34

Здравейте,обръщам се към вас за съвет.
В началото на февруари се случи трагичен инцидент с баща ми. Подхлъзна се, падна, удари си тежко главата и на следващият ден почина. Невероятна трягедия за семейството ми! По данни на очевидци мястото където е паднал е било страшно заледено. За мен няма спор че непочистената улица е била причина за падането. Още на следващият ден на мястото на инцидента е бил отстранен ледът. Възможно ли е според вас да заведа дело срещу общината което да спечеля. Адвокат ме посъветва да не водя такова дело защото предварително е обречено на неуспех. Но когато ходя по улиците ме е яд като виждам колко капани крият те за пешеходци и автомобили. По-малките улици не се опесъчават и чистят зимата,като че ли от там не минават хора, по тротоарите има шахти с отворени или недобре затворени капаци. Просто искам да се избегнат в бъдеще такива нелепи инциденти. Дори ми хрумна идеята да подаря на общината един тон пясък и един тон сол които сумарно едва ли струват повече от 500 лева. А колко струва човешкият живот питам аз?
Димитър

Re: Мога ли да съдя общината?

Мнениеот iren » 07 Мар 2005, 14:35

Ne e vqrno,che e deloto e obrecheno na proval.Za da ima dobar krai takova delo za isheca, trqbva da imash pone dvama svideteli na sluchkata i a v smyrtniq akt da bade zapisano che smarta e nastapila v sledstwie na poluchnata travma na glavata.Ako imash tezi dokazatelstva uspeha e garantiran.
iren

Мнениеот Димитър » 07 Мар 2005, 14:46

В смъртният акт е записано че смъртта е в следствие на контузия на мозъка. А в епикризата от болничното заведение пише, че причината за травмата е "падане след подхлъзване по данни на очевидци"
Димитър

Мнениеот iren » 07 Мар 2005, 14:47

v takav sluchai smeni si advokata i uspex
iren

Назад към Взаимопомощ