начало

Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС

sluchvalo li vi se e?

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

sluchvalo li vi se e?

Мнениеот todor alexandrov » 04 Мар 2005, 18:04

Povodyt,po koito se vkluchvam v tozi forum e slednia:
Naskoro razbrah,che nepoznato lice se e registriralo na moia adres.
Kak da postapia? Kam kogo triabva da se obarna,za da se razreshi sluchaia i shte se zapazi li moiata anonimnost?
todor alexandrov

Re: sluchvalo li vi se e?

Мнениеот галина » 04 Мар 2005, 19:23

От къде и как разбрахте това?
галина

Мнениеот ? » 04 Мар 2005, 19:24

За какво става дума - адресна регистрация на физическо лице на домашен адрес или регистрация на адрес на управление на търговец?
?

Мнениеот отговор » 04 Мар 2005, 19:59

адресна регистрация на физическо лице на домашен адрес
отговор

Мнениеот отговор » 04 Мар 2005, 19:59

от писма на НОИ и за данъците
отговор

Мнениеот галина » 05 Мар 2005, 00:25

Нещо не се връзва.Дайте повече информация.Проверете в адресна регистрация към РДВР-то.Ако става въпрос за юридическо лице,може да приемем,че някой е използвал вашия адрес за седалище и адрес на управление,но иначе..............Вие проверихте ли в тези институции защо търсят лицето на ваш адрес и кой е подал тази информация?Все пак пишете каква е развръзката.Интересно,много интресно.
галина

Мнениеот ? » 05 Мар 2005, 13:30

След като се касае за адресна регистрация на физическо лице - проверете в общината, където сте адресно регистриран. Съгласно Закона за гражданската регистрация, този, който се е регистрирал на Вашия адрес, трябва да го е направил във Вашата община, там където се съхранява и Вашия картон.

Чл. 92. (В сила от 1.01.2000 г.) Адресната регистрация се извършва от общините и кметствата при заявяване от лицето. (от ЗГР)

Ако знаете името на лицето, от картона му може да се провери какво основание за регистрация е посочило. Възможно е да е само техническа грешка и човекът да е посочил друг адрес, а да са го регистрирали на Вашия.
?

Мнениеот *** » 05 Мар 2005, 14:35

I kakvo kato se e registriralo na vashia adres? Kakvo vi smushtava?

Мнениеот от опит знам » 06 Мар 2005, 23:50

По всяка вероятност това е някой от бившите собственици на имота или някой, който е живял под наем в него преди вас. Аз продължавам да получавам съобщения от данъчните за най-първата собственичка на имота. Тя го е продала на моята продавачка. Получавам съобщения от Общинска полиция, призовки за съда по наказателно дело, по което е призован приятелят на първата собственичка.... Писах молба до съда да спре да го призовава на този адрес, и пак дойдоха полицаи да ми носят призовката му. Проучих въпроса и се оказа, че той отдавна е в чужбина, но в общината се води на моя адрес.... Нищо опасно няма за мен като настоящ собственик, но ужасно ме изнервя това изпращане на съобщения. Особено - когато в 10 часа вечерта ми се изсипят двама полицаи и ме извадят от леглото. По-скоро - вредата е за тези, които не получават съобщенията, но какво да се направи.... Аз и общината уведомих да не изпращат напр.съобщения за неправилно паркиране от Общинска полиция, но те пак продалжават да изпращат.... Не мога да променя декларацията за постоянен адрес, която е подало лицето лично и се налага да понасям това неудобство.
от опит знам

Мнениеот idler » 07 Мар 2005, 10:42

Колега/колежке аз не знам нищо от опит , само по принцип ." Ама за какво разбира се да се притеснява човека ?" Дали, ако някои реши да прави принудително изпълнение във връзка с нянъкви задължения / в частност данъчни или осигурителни / хич няма да се сети за настоящия известнен адрес. Аз не оспорвам ,че законодателството дава достатъчно възможности за защита на трето лице от изпълнение ама явно Вие не сте присъствали на изпълнение. Дали на някой съдия изпълнител/обществен изпълнител ще му хрумне да не опише имуществото на известния адрес ако му бъде поискано? После май ще трябва да се доказва за всяка описана вещ че е собственост на трето лице?Май така излиза.
И това ако не е повод за притеснение?
idler

Мнениеот съни75 » 07 Мар 2005, 11:13

Не получавайте нищо-ама абсолютно никаква кореспонденция за въпросното лице. Дори ако се наложи да оформят отказ, настоявайте вътре да бъде описано обстоятелството, че нямате родствена връзка с лицето и не го познавате.
съни75

Мнениеот BL » 07 Мар 2005, 11:33

Предлагам ви да напишете да уведомите съответните служби, че такова лице не живее на вашия адрес, респ- те да си извършат справка чрез полицията и общината за настоящия адрес на същия и да коригират данните. настоявайте за писмен отговор за свършеното от тях. Споделям мнението на idler за сериозността на ситуацията.
BL

Мнениеот YANASS » 07 Мар 2005, 11:49

Имам идентичен случай с горния, но в случая лицето на което идват данъчните съобщения освен, че е посочило личния ми адрес, за свой данъчен, но и е дало ЕГН идентично с това на детето ми, което е девет годишно. Само имената са съвсем различни.
Имотът за който дължи данък е на 300кл. От постоянния ми адрес. Ако можете го обяснете?
Според мен става въпрос за прикриване на данъци и там са замесени и държавни служители. Имотът по данъчното съобщение е доста скъп и се намира в центъра на голям град.!!!!
YANASS

Мнениеот YANASS » 07 Мар 2005, 12:06

Имам идентичен случай с горния, но в случая лицето на което идват данъчните съобщения освен, че е посочило личния ми адрес, за свой данъчен, но и е дало ЕГН идентично с това на детето ми, което е девет годишно. Само имената са съвсем различни.
Имотът за който дължи данък е на 300кл. oт постоянния ми адрес. Ако можете го обяснете?
Според мен става въпрос за прикриване на данъци и там са замесени и държавни служители. Имотът по данъчното съобщение е доста скъп и се намира в центъра на голям град.!!!!
Имотът е лична собственост на родителите ми и в него не са живели никога други, освен моето семейство.
Такова данъчно съобщение дойде за първи път след изкарване на личната ми карта през декември 2001г. и посочване на постоянен адрес, т.е. началото на 2002г.
YANASS

Назад към Взаимопомощ