- Дата и час: 22 Ное 2024, 07:14 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
търся юрист за работа в адв. кантора
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
90 мнения
• Страница 2 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Re: търся юрист за работа в адв. кантора
О, моля ви се ! Това, че са ви предавали трима от нашите преподаватели не означава, че са ви "предавали нашите преподаватели". А колкото до изпитите - дълбоко се съмнявам, че вашето може да се нарече изпит, а имате и наглостта да твърдите, че било по-трудно отколкото в СУ!!! Имайте малко срам, колежке! Наистина приемам, че е възможно единици да станат що-годе добри юристи, наистина ако четат много и са сериозни, но ....... Вие явно не сте от тях, иначе щяхте да имате достатъчно мозък ,за да не парадирате с това, че ще завършили някакъв незнаен университет. Иначе нищо лично...
- Ани
За съжаление е така - единици са добрите студенти - добре поне, че тези единици правят имиджа на цялата група. Иначе без тях всички останали студенти сякаш са насъбрани от кол и въже.
И макар, че аз не уча в СУ, а в НБУ смятам че е крайно време рязко да се намали броя на новоприеманите студенти. И така да бъдат отсявани най-качествените и сериозните.
Защото малкото добри студенти наистина много страдат и са потърпевши от това, че в НБУ има немалко техни "колеги", на които не им е мястото там. Само какви глупости говорят на изпити - да се смееш с глас ! Но имат безсрамието и наглостта да се явяват.
А на всичкото отгоре тези мързели само знаят да се подиграват и завличат с лекции съвестните студенти. За тях те се едни загубени зубрачи, а те - всезнайковци и в същото време пълни двойкари.
Дано да не ме разпознаят по това, което съм написала, но...... много ми е зор !
И макар, че аз не уча в СУ, а в НБУ смятам че е крайно време рязко да се намали броя на новоприеманите студенти. И така да бъдат отсявани най-качествените и сериозните.
Защото малкото добри студенти наистина много страдат и са потърпевши от това, че в НБУ има немалко техни "колеги", на които не им е мястото там. Само какви глупости говорят на изпити - да се смееш с глас ! Но имат безсрамието и наглостта да се явяват.
А на всичкото отгоре тези мързели само знаят да се подиграват и завличат с лекции съвестните студенти. За тях те се едни загубени зубрачи, а те - всезнайковци и в същото време пълни двойкари.
Дано да не ме разпознаят по това, което съм написала, но...... много ми е зор !
- Diana N
Ани , не мислиш ли ,че твоето мнение е твърде нагло ? Това , че в СУ преподава еди кой си нищо не означава . Метод за наливане на мозък с фуния все още не е измислен .Искам да кажа , че като си прост , то е завинаги . А що се отнася до преподаватели нека да не говорим колко пък преподаватели от чужди университети -"незнайни " , както ти ги нарече , са преподавали във вездесъщия СУ . А между другото незнайни университети няма - за справка се обърни към сайта на министерството на образованието .
- zzz
Доста "балони" от СУ съм "прескочил", при явяванията на интервюта и конкурси за работа и факт е , че работя....., а надувките, обясняващи ми колко са велики за това, че на входа на университета им пишело "СУ", могат да продължават да изпадат в еуфория, гледайки дипломите си и пишещи ядно в този форум от домовете си... !
"По делата им ще ги познаете...добрите юристи !"
"По делата им ще ги познаете...добрите юристи !"
- юрист не от СУ
поздравления!
Браво, колега!:)
Крайно време е завършилите право в СУ да приемат, че освен техния юридически факултет, има още няколко такива в България. Омръзна ми да слушам колко са велики завършилите ЮФ на СУ! Колеги, просто четете, за да се поддържате на ниво и работете! Ако сте толкова добри, както претендирате, не се притеснявайте за работата си - пазарът ще отхвърли некадърниците, независимо къде са завършили. Затова спрете със злобните изказвания, моля!
Крайно време е завършилите право в СУ да приемат, че освен техния юридически факултет, има още няколко такива в България. Омръзна ми да слушам колко са велики завършилите ЮФ на СУ! Колеги, просто четете, за да се поддържате на ниво и работете! Ако сте толкова добри, както претендирате, не се притеснявайте за работата си - пазарът ще отхвърли некадърниците, независимо къде са завършили. Затова спрете със злобните изказвания, моля!
- комета
Напълно съм съгласна със становището ви. И понеже студентите са зрели хора, а не ученици от средното училище, ВУЗ-ът не може да бъде решаващ за това дали те са добри юристи. Всеки студент може да вземе нещата в свои ръце и да се обучава сам, а не да разчита само на лекциите на преподавателите - който има желание, намира и начини.
Лично аз никога не съм се притеснявала от това, че уча в НБУ. Винаги съм се ръководила от принципа, че по вида посрещат, а по ума изпращат.
Лично аз никога не съм се притеснявала от това, че уча в НБУ. Винаги съм се ръководила от принципа, че по вида посрещат, а по ума изпращат.
- Diana N
Явно колега, сте по-голям балон и от тях, щом сте ги "надскочили" ....... :)))))
- Skeptik
От това изказване разбирам че си се явявал на страшно много интервюта за работа! :)
- Che
Разбирам къде сте завършили, щом Ви засегна скромното ми мнение ! Моля , о, велики юристе от СУ, не се отъждествявайте с посочените от мен "балони", а ако се разпознахте сред тях - с дълбок поклон Ви моля на приемете истината...!
- юрист не от СУ
Писна ми от комплексарските изказвания на т.нар."не от СУ"!
Ако сте много добри и компетентни покажете го в съда или в кантората си!Аз не познавам юрист,завършил различен от СУ университет,който да е компетентен,колкото мен или колегите ми!Повечето са пълнеж!
Ако сте много добри и компетентни покажете го в съда или в кантората си!Аз не познавам юрист,завършил различен от СУ университет,който да е компетентен,колкото мен или колегите ми!Повечето са пълнеж!
- Бауди
Така ли ? Ами я си помислете малко - вземете за пример Донна, която много често пише из този форум. Тя е един ненадминат юрист и въпреки това не е завършила СУ. Как си обяснявате този "парадокс" ?
- 8888
Изключението потвърждава правилото!
Затова си я запомнил/а!
Затова си я запомнил/а!
- ВВВ
Колежке, явно не гледат сериозно на Вашето предложение. Лично аз не харесвам София. Ако обаче Ви трябва партньор в Пловдив, можете да се обърните към адвокатска кантора Ганчев Попов.
Поздрави!
Поздрави!
- ganchev.r
- Младши потребител
ЗА АНИ
"Вие явно не сте от тях, иначе щяхте да имате достатъчно мозък ,за да не парадирате с това, че ще завършили някакъв незнаен университет. Иначе нищо лично..."
Ани тези твой не обосновани твърдения типични ли са едина интелигентна жена за кaквато претендираш?
Според мен основателна е и логична причината поради което ВИЕ неможе да си намерите работа като юрист.
АЗ съм от СУ,но това правили ме различен от другите колеги?
Ани тези твой не обосновани твърдения типични ли са едина интелигентна жена за кaквато претендираш?
Според мен основателна е и логична причината поради което ВИЕ неможе да си намерите работа като юрист.
АЗ съм от СУ,но това правили ме различен от другите колеги?
- raikO
I v nashija VUZ idvaha "prepodavateli of SU", no, zashto li ne se obosnovavat sega?
Moje da sa minavali samo na kafe ili za biskvitka?
:)Милена.П написа:
> Уважаема Силвия,
> тъй като тове не е първият път, когато кантората се разширява и
> търсим нови хора се отсланяме на предишния си опит. В никакъв
> случай, не казвам, че това да си юрист от СУ автоматично те
> прави добър юрист или обратно. Просто това е преценката на
> съдружниците - добра или лоша, правилна или грешна. Също така,
> ако бяхте прочели добре съобщението, щяхте да обърнете
> внимание, че е възможно да кондидатстват и незавършили колеги,
> а тъй като кантората е в София, това автоматично възпрепятства
> колегите от другите университети (моля Ви, не ме карайте да се
> обосновавам защо предпочитаме студенти, които посещават лекции
> и упражнения). От трета страна в кантората работят
> преподаватели в СУ, които биха могли да познават конкретния
> кандидат или поне да намерят от свои колеги мнение за
> кандидата. И на последно място, както Che правилно отбеляза -
> "пазарна икономика".
> И още веднъж Ви моля - нека не превръщаме офертата ни в
> поредвата препирня на тази тема
Moje da sa minavali samo na kafe ili za biskvitka?
:)Милена.П написа:
> Уважаема Силвия,
> тъй като тове не е първият път, когато кантората се разширява и
> търсим нови хора се отсланяме на предишния си опит. В никакъв
> случай, не казвам, че това да си юрист от СУ автоматично те
> прави добър юрист или обратно. Просто това е преценката на
> съдружниците - добра или лоша, правилна или грешна. Също така,
> ако бяхте прочели добре съобщението, щяхте да обърнете
> внимание, че е възможно да кондидатстват и незавършили колеги,
> а тъй като кантората е в София, това автоматично възпрепятства
> колегите от другите университети (моля Ви, не ме карайте да се
> обосновавам защо предпочитаме студенти, които посещават лекции
> и упражнения). От трета страна в кантората работят
> преподаватели в СУ, които биха могли да познават конкретния
> кандидат или поне да намерят от свои колеги мнение за
> кандидата. И на последно място, както Che правилно отбеляза -
> "пазарна икономика".
> И още веднъж Ви моля - нека не превръщаме офертата ни в
> поредвата препирня на тази тема
- Kolega ot PROVINCIJATA
A, MOJE LI DA E MALKO PROSHAREN?Милена.П написа:
> Боже... А само като си помисля, че се чудех дали де не пише, че
> предпочитем да е непушач..
> Боже... А само като си помисля, че се чудех дали де не пише, че
> предпочитем да е непушач..
- Kolega ot PROVINCIJATA
Ami, zashtoto i nie poznavame prawisti ot SU, koito sa se izlojili itakiva, koito prodaljavat da go prawjat!
I stava duma, kakto i za sydii, taka i za advokati.
A, za bezumnite WI ocenki za drugite, mjarkata e USPEHYT!
vSICHKO SE VJDA, KOLEJKE.
Az, naprimer, sym zavyrshil edno ot naj - prestizhnite uchebni zavedenija v stranata! - Prosto njamashe takava specialnost vyv vashijat VUZ! - Kakvo mi e na intelekta, gospojice? - Posle zavyrshih Pravo ne v SU, zashtoto taka mi beshe udobno po GEOGRAFSKI priznak...
I, ne sym si plashtal diplomata. Ne smjatam che predrasydycite pomagat na subekta, taka, kakto unijavat i obekta si..
Thanks!АНИ написа:
> Завършила съм СУ и офертата много ми допадна, но за съжаление
> живея в друг град и не ми е възможно. Искам да обясня на
> "засегнатите" на тема Университет как стоят нещата. СУ не
> напразно е смятан за най-добрия университет в страната, особено
> що се касае за правото. Ами помислете малко - там преподават
> най- реномираните преподаватели, обучението е на страхотно
> ниво, подготовката, която се придобива е с много нива над
> останалите университети. Аз наистина се гордея, че съм
> завършила СУ. И наистина ненавиждам "прависти" от други
> университети. Не искам да кажа, че съвсем всички се лоши.
> Например Търново го признавам наред със СУ. Най ме дразни
> Варненски Свободен Университет. Той просто бълва прависти - без
> никаква подготовка, но със самочувствие. Там просто е
> безобразно. Учат хора, които нямат елементарен интелект. Но с
> парички всичко се постига. И диплома може да си купиш, нищо, че
> не знаеш какво е правна норма!!! Иначе тия от свободния са
> окупирали всички работни места в града. И такива хора ще ми
> раздават правосъдие. Така че, колеги от незнайни университети,
> имайте малко разум да си замълчите и да не питате защо търсят
> хора от СУ.
I stava duma, kakto i za sydii, taka i za advokati.
A, za bezumnite WI ocenki za drugite, mjarkata e USPEHYT!
vSICHKO SE VJDA, KOLEJKE.
Az, naprimer, sym zavyrshil edno ot naj - prestizhnite uchebni zavedenija v stranata! - Prosto njamashe takava specialnost vyv vashijat VUZ! - Kakvo mi e na intelekta, gospojice? - Posle zavyrshih Pravo ne v SU, zashtoto taka mi beshe udobno po GEOGRAFSKI priznak...
I, ne sym si plashtal diplomata. Ne smjatam che predrasydycite pomagat na subekta, taka, kakto unijavat i obekta si..
Thanks!АНИ написа:
> Завършила съм СУ и офертата много ми допадна, но за съжаление
> живея в друг град и не ми е възможно. Искам да обясня на
> "засегнатите" на тема Университет как стоят нещата. СУ не
> напразно е смятан за най-добрия университет в страната, особено
> що се касае за правото. Ами помислете малко - там преподават
> най- реномираните преподаватели, обучението е на страхотно
> ниво, подготовката, която се придобива е с много нива над
> останалите университети. Аз наистина се гордея, че съм
> завършила СУ. И наистина ненавиждам "прависти" от други
> университети. Не искам да кажа, че съвсем всички се лоши.
> Например Търново го признавам наред със СУ. Най ме дразни
> Варненски Свободен Университет. Той просто бълва прависти - без
> никаква подготовка, но със самочувствие. Там просто е
> безобразно. Учат хора, които нямат елементарен интелект. Но с
> парички всичко се постига. И диплома може да си купиш, нищо, че
> не знаеш какво е правна норма!!! Иначе тия от свободния са
> окупирали всички работни места в града. И такива хора ще ми
> раздават правосъдие. Така че, колеги от незнайни университети,
> имайте малко разум да си замълчите и да не питате защо търсят
> хора от СУ.
- Kolega ot PROVINCIJATA
90 мнения