Имам наследствена къща с 3 съсобственици,единият образува дело за делба и поради това ,че не можем да се разберем / и поради др.причини / делото продължава вече 5 години . НСамо единият от нас си е взел адвокат .Сега очакваме решение/ както разбрах -1-ва фаза/ . Колко още може да продължи такова дело ?
Моля помогнете ми, откога мога да се разпореждам със собственият си дял и как, след като никой от тях не ще да ми даде исканата от мен цена?
- Дата и час: 22 Ное 2024, 10:10 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Мога ли да прехвърля дяла си ???
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
6 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Мога ли да прехвърля дяла си ???
Вие собствен дял още нямате. Реален дял ще имате след реалната делба, ако изобщо имотът е делим реално. Сега сте съсобственици. Това не Ви пречи да продадете съсобствения си имот. Намирате купувач на исканата от Вас цена, предлагате имота на тази цена на останалите съсобственици, те Ви отказват да закупят имота и Вие го продавате на Вашия купувач.
- Сара
Защо трябва да им го предлагам първо на тях? А след решението на съда / първа фаза/ ще имам ли такъв дял ? Сега какво мога друго да направя с "дела " си, който не разбрах имам или нямам???
- Петър
1) трябва да го предложите първо на тях, защото такава е процедурата по закон. Няма смисъл да ви обяснявам целесъобразността на законодателното разрешение в този момент. Просто приемете, че това е нормалното.
2) ще имате само след като се извърши съдебната делба и то с решение, неподлежащо на обжалване (може още на първа фаза, стига да не бъде обжалвано решението в законоустановения срок).
3) нищо друго не можете да направите с дела си сега (сега имате идеална част от имота, а не реална такава) освен продажба на идеалната част по описаната от мен процедура по т. 1).
Наемете си адвокат, за да ви обясни подробности
2) ще имате само след като се извърши съдебната делба и то с решение, неподлежащо на обжалване (може още на първа фаза, стига да не бъде обжалвано решението в законоустановения срок).
3) нищо друго не можете да направите с дела си сега (сега имате идеална част от имота, а не реална такава) освен продажба на идеалната част по описаната от мен процедура по т. 1).
Наемете си адвокат, за да ви обясни подробности
- Gosho
А мога ли да го заменя за автомобил? Или да го даря на детето си, ъуй като смятам да замина в чужбина? Мога ли да го заложа/ипотекирам/?
- Петър
можете да правите каквото си искате с идеалната си част - да я прехвърляте, заменяте, дарявате вкл. да я ипотекирате
- ваня
6 мнения
• Страница 1 от 1
Назад към Съсобственост и делба
|
|