начало

Съдийската колегия единодушно защити съдия Мирослав Петров Съдийската колегия единодушно защити съдия Мирослав Петров

продажба на ет

Казуси по търговско право. Търговска регистрация
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

продажба на ет

Мнениеот tani4ka » 29 Юли 2007, 13:41

искам да попитам възможно ли е да се продаде фирмата без презприятието ,защото знам че става едновременно.наскоро продадох предприятието си само ,защото оод -то което го купи не искаше фирмата но сега се получи така че за да използва издадените разрешителни които са на името на моята фирма решида купи и фирмата ми.по чл.60 от тз ли се прави продажбата ?фирмата ми е с прекъсната дейност от 6 г.единственият астив беше този който продадох.какви документи са необходими?
tani4ka
Нов потребител

Re: продажба на ет

Мнениеот donna » 29 Юли 2007, 21:55

tani4ka написа:искам да попитам възможно ли е да се продаде фирмата без презприятието ,защото знам че става едновременно.наскоро продадох предприятието си само ,защото оод -то което го купи не искаше фирмата но сега се получи така че за да използва издадените разрешителни които са на името на моята фирма решида купи и фирмата ми.по чл.60 от тз ли се прави продажбата ?фирмата ми е с прекъсната дейност от 6 г.единственият астив беше този който продадох.какви документи са необходими?

Чл. 60. (1) Фирмата на едноличния търговец може да бъде прехвърлена на трето лице само заедно с предприятието му. Съгласието за прехвърлянето на фирмата трябва да бъде дадено съобразно чл. 15, ал. 1 .

Така че прехвърляте фирмата и предприятието ,то че активи няма към момента ясно.

Заявление ,Договор в писмена форма с нот. заверка на подписите,баланс към датат на прехвърлянето,документи по чл.77 ал.1 ДОПК ,квитанция за платена Д.Т.
donna
Старши потребител

Мнениеот portokal » 30 Юли 2007, 09:42

сега се получи така че за да използва издадените разрешителни които са на името на моята фирма реши да купи и фирмата ми

На мен ми е интересно кой казва, че така ще могат да се използват "дадените разрешителни". Само питам.
Аватар
portokal
Старши потребител

Назад към Търговско право