начало

Съдийската колегия единодушно защити съдия Мирослав Петров Съдийската колегия единодушно защити съдия Мирослав Петров

Питане по търговско право

Казуси по търговско право. Търговска регистрация
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Мнениеот donna » 09 Юли 2007, 10:35

Алоссс ...цък...501 лева.......брей , брей , брейс че опашата!!!!!

toti99 ,прегледах темата и не мога да разбера какъв ти е проблема ,колегите са ти отговорили , не са длъжни в интерес на истината ..........но ти все си недоволен.
Като си имаш готов отговор прави каквото знаеш и да ства каквото ще .......,никой не е длъжен да се съобразява с настроенията ти и мненията ти .

Мисля ,че бях много ясна . :evil:
donna
Старши потребител

Мнениеот portokal » 30 Юли 2007, 11:08

Към Татко Барба.
Сега попаднах на темата, не бях я следила.
Да, продължавам да смятам, че запис на заповед, издаден от члена на съвета, не е никаква гаранция. Не защото твърдя, че гаранцията трябва да представлява внесени пари (та да ми размахвате незнайно защо текстове от ЗППЦК), а защото не виждам как един такъв запис на заповед (нищо, че е ценна книга) може да изпълни функцията на "гаранция".
Може да греша, както всеки може да греши.
От оценки на "високата ми квалификация" ще Ви помоля да се въздържате, както аз се въздържам от оценки на Вашата. Засега нямам данни, че Вашата е по-висока.

Аз нямам опита, ранга, знанията и т.н. на колежката. Което значи, че ако нейните думи (съвсем логични между другото) ги бях казала аз или някой друг с моята "висока квалификация", така и щях да си остана с клеймото на некадърничка от N-ския техникум. А казаните думи щяха да са едни и същи - или все пак от това, че ги е казал Х, а не У, те стават по-глупави или по-умни? ;-)
Та недейте така. Ако някое мнение не съвпада с Вашето, повредата може понякога и да е във Вашия телевизор. Или поне да не е непременно в чуждия.
Аватар
portokal
Старши потребител

Мнениеот toti99 » 02 Авг 2007, 20:52

Портокал - За записа на заповед разбрах , но не разбрах дали според Вас може банкова гаранция.

Може и така - да може , не не може .
toti99
Потребител

Мнениеот tatkobarba » 03 Авг 2007, 09:20

[quote="portokal"]Към Татко Барба.
Сега попаднах на темата, не бях я следила.
Да, продължавам да смятам, че запис на заповед, издаден от члена на съвета, не е никаква гаранция. Не защото твърдя, че гаранцията трябва да представлява внесени пари (та да ми размахвате незнайно защо текстове от ЗППЦК), а защото не виждам как един такъв запис на заповед (нищо, че е ценна книга) може да изпълни функцията на "гаранция".
Може да греша, както всеки може да греши.
От оценки на "високата ми квалификация" ще Ви помоля да се въздържате, както аз се въздържам от оценки на Вашата. Засега нямам данни, че Вашата е по-висока.

:D :D :D Що за коментар......аз се радвам, че си квалифициран юрист, ти го приемаш за ирония и.......вече сме на Вие :lol:
Това напълно сериозно - ни най-малка ирония не съм вложил в репликата за квалификацията, напротив - считам, че си професионалист в обективния смисъл на думата! Ако пък съм те засегнал по някакъв начин - съжалявам!

А за записа на заповед хич не съм съгласен, че не може да е гаранция по смисъла на ТЗ. Хипотезата съм я реализирал на практика стотици пъти, била е и предмет на съдебен коментар и няма никакъв проблем за това. Ами само се замисли защо при корпоративни кредити банките изискват запис на заповед, и то авалиран, за обезпечение???????!!!!!!!!!!!!
tatkobarba
Потребител

Предишна

Назад към Търговско право