начало

Съдийската колегия единодушно защити съдия Мирослав Петров Съдийската колегия единодушно защити съдия Мирослав Петров

Дайте идея....

Казуси по търговско право. Търговска регистрация
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Дайте идея....

Мнениеот Viona0311 » 01 Май 2007, 19:10

Акционерно дружество "Химснаб" АД с капитал 1000000 лв. искало да внедри нова поточна линия за производство на моторно масла. По негови оценки стойността на съоражението била около 400000 лв. подобна линия се намирала в експлоатация в дружество с ограничена отговорност "Моторпласт" ООД, което желаело да обнови производствената си база и се отнесло с голям интерес към предложението на "Химснаб" АД. В хода на преговорите за придобиване на поточната линия обаче станало ясно, че за евентуалния купувач би било голям проблем да отдели достатъчно средства за нейното закупуване, но и двете дружества силно желаели сключването на тази сделка.
1. Възможно ли е придобиването на поточната линия от страна на АД да се извърши без заплащането на нейната стойност?
2. По какъв н-н може да стане това?
Viona0311
Нов потребител

Мнениеот divain » 01 Май 2007, 20:15

Според мен е възможно.
1. Обикновен лизинг - лизингодателят предоставя на лизингополучателя поточната линия срещу възнаграждение / ако на АД-то му е скъпо да закупи поточната линия и не е решено да я закупи/
2. Евентуално -финансов лизинг / ако АД-то наистина иска да притежава поточната линия и се решава да я изплати на по- малки внокси/
3.Мисля си също и за франчайзинг / ако ООД- то има някакви специални права върху продукта от тази поточна линия/. Но това от питането не става ясно. Там се говори за проблем относно средствата , за това мисля , че финансовият лизинг би бил най-удачен.
УСПЕХ!
divain
Потребител

Назад към Търговско право