начало

Съдийската колегия единодушно защити съдия Мирослав Петров Съдийската колегия единодушно защити съдия Мирослав Петров

ПОМОГНЕТЕ

Казуси по търговско право. Търговска регистрация
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

ПОМОГНЕТЕ

Мнениеот ramires » 06 Апр 2007, 23:44

Може ли някой да помогне: Занимавам се с търговия и съм сключил договор за франчайзинг. Искам обаче да се занимавам с подобен вид търговия, подобна на моята, но новият ми главен франчайзер, с когото трябва да сключа договор за новият вид търговска дейност изрично не позволява аз или някой от семейството ми да бъде страна по този договор, понеже настоящата ми дейност ще се окаже конкурентна на новата. Той ми даде съвет да си намеря поставено лице и чрез него да станат нещата.Но как мога да контролирам някой, на който да се води всичко и как да бъда сигурен че няма да ми отмъкне бизнеса?
Има ли някакъв вид задължаващ договор.
ramires
Младши потребител

Мнениеот ramires » 07 Апр 2007, 08:57

Моля , поне за едно мнение.
ramires
Младши потребител

Мнениеот sunshine_75 » 07 Апр 2007, 09:06

Опитвате се за заобиколите закона, включително и сключеният от Вас договор за франчайзинг. Не че сте първият или последният, който го прави, но съм далече от мисълта, че някой колега ще се ангажира да Ви консултира тук, във форума по този деликатен въпрос. Потърсете адвокат, специалист по търговско право, с доста опит в тази сфера, предоставете му сключения към момента договор и проект на този, с който искате да се обвържете. Един "неправен" съвет: никога не можете да бъдете сигурен, че бизнесът Ви няма да бъде отмъкнат от поставеното лице. Въпросът е, ако или когато това стане, Вашите интереси да бъдат защитени. Та накратко: адвокат.
sunshine_75
Потребител

Мнениеот ares » 07 Апр 2007, 09:33

ramires,
Амиго ,че Картела не се ли грижи вече за тези неща? Ако се притесняваш, че ще ти вземат търговийката, помисли дали момента не е подходящ да я пренасочиш към Бургаско, там сега ще има празнини за запълване. :D
ares
Младши потребител

Мнениеот ramires » 07 Апр 2007, 11:39

А бих ли могъл с поставеното лице да сключа договор по ЗЗД, тоест да се направи дружество по ЗЗД и така да бъдем зависими?
ramires
Младши потребител

Назад към Търговско право