начало

Съдийската колегия единодушно защити съдия Мирослав Петров Съдийската колегия единодушно защити съдия Мирослав Петров

регистрация на търг.обект

Казуси по търговско право. Търговска регистрация
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

регистрация на търг.обект

Мнениеот vesela5 » 14 Мар 2007, 18:13

--------------------------------------------------------------------------------

Ще съм благодарена ако помогнете и споделите какви са нужните документи за откриване на магазин за домашни потреби и храни и аксесоари за домашни любимци, като имате предвид, че досега е функционирал за хс помещението съставлява търговски обект. Имам някаква идея, но се страхувам, че може и да пропускам нещо. Благодаря предварително.

Върнете се в началото
vesela5
Младши потребител

Мнениеот zena_koleva » 14 Мар 2007, 18:24

Започвайте да работите. Търговските обекти вече не се регистрират ва НАП. |РИОКОЗ нямат изисквания за регистрация на обекти за домашни потреби и храни и аксесоари за животни.
Само ако сте ЕТ подайте патентна декларация, при всички положения регистрирайте касов апарат и сложете в обекта книга за рекламации.Продават се в книжарниците.
Освен това сключете договор за наем, ако сте наематели, защото при евентуална проверка данъчните го искат.
Няма нужда да правите никакви проекти за преустройство и т.н.Ако имате други въпроси питайте смело :D Успех!
zena_koleva
Младши потребител

Мнениеот vesela5 » 14 Мар 2007, 18:47

а някакви други проблеми може ли да имам спрямо помещението.
vesela5
Младши потребител

Мнениеот zena_koleva » 14 Мар 2007, 20:58

Не се притеснявайте и действайте. Проблеми откъм помещението не можете да имате. Дайте имейл за контакт, ако случайно :? възникне проблем, в което не вярвам, ако сте изправни към фиска.
zena_koleva
Младши потребител

Мнениеот prnedev » 14 Мар 2007, 21:23

Хмммм, разрешително за търговски обект по ЗМДТ...? Там има промяна? Това е ново за мен... Как не са изревали на умряло общините...
А в НАП много отдавна не се регистрират търговските обекти. Е, с изключение регистрацията на касовия апарат, но това е друга историйката.
prnedev
Активен потребител

Мнениеот vesela5 » 15 Мар 2007, 11:20

мисля ,че промените в ЗМДТ се отнасят за собственика на имота , а в случая аз го наемам.
vesela5
Младши потребител

Мнениеот zena_koleva » 15 Мар 2007, 14:39

Абсолютно сте права. Общината няма нищо общо.
zena_koleva
Младши потребител

Мнениеот vesela5 » 15 Мар 2007, 14:54

По междо другото да ли знае някой какви са изискванията/разрешителни/ на ДВСК към магазините за продажба на храни и аксесоари за домашни любимци. Щото много ме изплашиха от ДВСК щели да ме разкъсат.
vesela5
Младши потребител

Мнениеот g.atanasova » 16 Апр 2007, 13:22

Вдигам темата, защото изпаднах в неяснота. Главно, относно изискването за сключен договор за наем на помещението, в което ще се извършва търговската дейност. Като изключим факта, че при ревизия данъчните ще го искат с оглед доказването на този разход (т.е. разхода за наем), ако предположим, че едно лице има две фирми. Едната от тях е сключила договор за наем за съответното помещение. И за да осъществява търговска дейност на територията на този обект и от името на другата си фирма, трябва ли и тя да бъде страна по наемния договор?! Нещо не намерих обосновка за това... :oops:
g.atanasova
Младши потребител

Назад към Търговско право