начало

Съдийската колегия единодушно защити съдия Мирослав Петров Съдийската колегия единодушно защити съдия Мирослав Петров

Регитриране на фирма на чуждестранно лице

Казуси по търговско право. Търговска регистрация
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Регитриране на фирма на чуждестранно лице

Мнениеот mariqnakk » 07 Ное 2006, 15:54

Искам да попитам освен легализиран превод на паспорта за регистрация на фирма на чуждестранно лице има ли още нещо по-особенно. Казаха ми за заверена Декларация от нотариус за мястото където постоянно пребивава лицето. Някой може ли да публикува такава декларация? Има ли нещо друго по-особенно/по различно от рег. на фирма на български гражданин/. Много благодаря за вниманието.
mariqnakk
Младши потребител

Мнениеот sam36 » 08 Ное 2006, 10:30

Няма нищо по-особено, освен превод пред нотариус от лицензиран преводач за съгласието на образец от подпис, ако чужденецът е управител в ООД или е едноличен собственик на капитала на ЕООД.Не е необходимо легализиран превод на паспорта до колкото знам.
sam36
Нов потребител

Мнениеот kam74 » 09 Ное 2006, 18:31

трябва да посочите и три адреса за съобщения в страната на чуждестранното лице, това ми поискаха в СГС миналата седмица
kam74
Младши потребител

Мнениеот pinkopanter » 10 Ное 2006, 10:13

Според мен ако чуждестранното лице е само едноличен собственик на капитала не е нужно да прави заверка на подписа си пред нотариуса, защото това е задължение само за управителя който ще представлява дружеството
pinkopanter
Потребител

Назад към Търговско право