начало

Съдийската колегия единодушно защити съдия Мирослав Петров Съдийската колегия единодушно защити съдия Мирослав Петров

КАЗУС ОТНОСНО НЕКАЧЕСТВЕНА СТОКА

Казуси по търговско право. Търговска регистрация
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

КАЗУС ОТНОСНО НЕКАЧЕСТВЕНА СТОКА

Мнениеот fiorefiore » 09 Юни 2006, 22:20

Имам фирма за търговия с "В и К" материали и имам проблем с една доставка на тръби произведени от завод в България с които е извършено строителство, но са дали дефект с огромни последствия. Фирмата инвеститор е завела дело срещу изпълнителя на обекта. В последствие и моята фирна като доставчик е призована като трето лице помагач по чл.175, ал.1 от ГПК. В иска е записано, че фирмата ми не е изпълнила по договора за доставка на качествени тръби с необходимите изисквания независимо , че от завода производител има издадена необходимата документация и сертификати и са надлежно представени. Претенциите са на основание чл.79, ал.1, във връзка с чл.82 ЗЗД. Каква практика има в тези случаи и какво е необходимо да направя. Каква е отговорността на завода производител.
Благодаря!
fiorefiore
Младши потребител

Мнениеот fiorefiore » 15 Юни 2006, 11:16

Здравйте отново.
Нямам идея защо никой не е отговорил. Осъзнавам, че го правите на добра воля. Казуса е реален и засяга реални обекти.
Все пак ви благодаря.
Успешен ден.
fiorefiore
Младши потребител

отг.

Мнениеот harmaiani » 15 Юни 2006, 13:01

Изтекли ли са шест месеца от доставката? Ако е така, изтъкнете, че претенцията е погасена по давност. По възможност представете доказателства - фактури и/или други документи за доказване на това, ако все още не са представени.
harmaiani
Потребител

Назад към Търговско право