начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

жълти весници

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

жълти весници

Мнениеот гост » 01 Авг 2005, 21:02

Моля помогнете ми
В публикация в жълт вестник ме набедяват в престъпление
пишат за мен неверни неща, които ме компрометират сред
моите близки и познати.
Проблема е, че публикацията е подписана от автор с псевдоним
искам да тъся наказателна отговорност от автора на статията
и в наказателното дело да предявя гр. иск /това го разбрах след
консултация с адвокат/ . Проблема е че не знам истинските имена на
автора на статията, а главния редактор на вестника отказва да ми съобщи трите имена и адрес на автора на статита.
Не желая да предявявам гр. иск в отделно дело, тъй като се
дължи държавна такса.
Моля за Вашия съвет, ако имате опит
Благодаря Ви :?: :?: :?:
гост

Аз мисля така

Мнениеот miro_kar@yahoo.com » 01 Авг 2005, 23:00

Набедяването в престъпление е само по себе си престъпление по НК.Я най-добре подай жалба в прокуратурата- те имат право и могат да заставят главния редактор да каже имената на този синковец. А за обезщетение за морални вреди можеш да претендираш и след като прокурора внесе обвинителния акт в съда, т. е. ще започне съдебното производство служебно, а ти така или иначе ще бъдеш конституиран в процеса като страна. Капиш?!?
miro_kar@yahoo.com

Назад към Взаимопомощ