начало

Цвета Желязкова е новият председател на окръжния съд във Варна Цвета Желязкова е новият председател на окръжния съд във Варна

Д.Т.-ОБЕЗПЕЧАВАНЕ НА НЯКОЛКО ИСКА

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Д.Т.-ОБЕЗПЕЧАВАНЕ НА НЯКОЛКО ИСКА

Мнениеот прохождаща » 01 Авг 2005, 02:03

Утре ще пускам молба за обезпечаване на бъдещ иск за неиздължените заплати на няколко работника срещу общ работодател и сега се замислих за държавната такса. По същество с една искова молба аз ще предявя не един, а няколко иска, т.е. би следвало да се внесе д.т. за обезпеч.заповед и за обезпечението според броя на исковете, или греша?! Моля ви, колеги, пишете ми, за да не се разтакавам евентуално после да довнасям. Предварително благодаря на отзовалите се.
прохождаща

Мнениеот BaTSali » 01 Авг 2005, 07:38

По същество Вие сама сте си отговорили-- колкото иска толкова и д.т. за всеки от тях!
Успех в борбата!!
Поздрави
BaTSali

Мнениеот прохождаща » 01 Авг 2005, 08:06

Ей супер, че сте ми писал! Много благодаря!
прохождаща

Мнениеот Гост » 01 Авг 2005, 12:51

Не са ли трудови спорове и освободени от държавни такси тези производства?
Гост

Мнениеот Практикуващ » 01 Авг 2005, 12:58

Съветът ми е да поискаш обезпечителната заповед отделно. Д.Т е 15+2=17лв. След това имаш ДТ за образуване на изпълнително дело - 5лв. + таксата за съответното обезпечение, която за запор на банкова сметка, например, е 5 лв.
За всеки иск - отделна заповед.
Практикуващ

Мнениеот прохождаща » 03 Авг 2005, 20:45

Ех, каква съм и аз...Всичко е ок, само трябвало да не искам общо обезпечението, а да конкретизирам за всеки работник отделно. Сега пак трябва да пускам молба. И съда е прав-макар и с/у един и същ работодател исковете не могат да се съединяват, респ.обезпечението. Мислите ли, че е по-добре да пусна за всеки отделна молба? Доказателствата са твърде много /договори,доп.споразумения, служ.бележки, публикации, фактури, инвентарни листове..../ и ако трябва да ги копирам пет пъти...
прохождаща

Назад към Взаимопомощ