Колеги имам нужда от помощ по следния проблем:
сега на морето са зачестили проверките на DJ-те относно нелегална музика. Масово се изземват компютри и техника с аргумумент, че музиката вътре е незаконна. Проблемът обаче е, че предимно се работи с МР3-ки, които за да свалиш от сайт, плащаш с дебитна/кредитна карта, за което е повече от ясно, че не получаваш фактура, т.е. дори да си си платил МР3-ката не можеш да го докажеш. От друга страна, масова практика е да си закупиш легална музика на диск и да го направиш на МР3 за да работиш по-лесно. Някой може ли да ми каже как могат да се защитят в тези ситуации DJ-те и има ли приет някакъв нов нормативен акт относно тези проблеми, в който да се определя как точно преценят съответните органи дали музиката е законна или не.
благодаря за помощта !
- Дата и час: 23 Ное 2024, 10:28 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
МР3
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
2 мнения
• Страница 1 от 1
Go Pro!
За да имаш право да съхраняваш МР3-ки на компютъра, трябва да притежаваш съответните песни на други носители, както ти им казваш - легални. Но проблемът в твоя случай си остава, защото CD-тата и DVD-тата, които се продават по магазините, са само за лично ползване, а ако пускаш музика в заведение, това вече е публично. В твоя случай трябва да си уредиш взаимоотношенията с организациите, които притежават правата върху музикалните продукти (или техните представители в страната).
Колкото до доказателството за покупка на МР3-ка от сайтове: като си си ги купувал от Интернет с дебитна или кредитна карта (защото аз въобще не се и съмнявам, че не си го правил), сигурно си забелязал, че ти искат валиден e-mail адрес, на който ти изпращат електронна фактура, обикновено подписана с цифровия подпис на доставчика (чрез цифровия подпис може подателят на дадено писмо да бъде идентифициран по един абсолютно недвусмислен начин). А и сигурно се досещаш, че можеш да получиш извлечение от банката за движението на парите по сметката. Значи, от една страна, имаш доказателство кога колко си платил и на кого, от друга страна - имаш потвърждение от съответния доставчик кога какво точно си купил с тези пари. Другият път, като си купуваш МР3-ки, пази тези документи.
А твоят проблем май може да бъде решен много по-кардинално: доколкото знам, добрите DJ-и работят само с плочи! А грамофоните няма кой да ти ги конфискува, затова по-добре go pro!
Колкото до доказателството за покупка на МР3-ка от сайтове: като си си ги купувал от Интернет с дебитна или кредитна карта (защото аз въобще не се и съмнявам, че не си го правил), сигурно си забелязал, че ти искат валиден e-mail адрес, на който ти изпращат електронна фактура, обикновено подписана с цифровия подпис на доставчика (чрез цифровия подпис може подателят на дадено писмо да бъде идентифициран по един абсолютно недвусмислен начин). А и сигурно се досещаш, че можеш да получиш извлечение от банката за движението на парите по сметката. Значи, от една страна, имаш доказателство кога колко си платил и на кого, от друга страна - имаш потвърждение от съответния доставчик кога какво точно си купил с тези пари. Другият път, като си купуваш МР3-ки, пази тези документи.
А твоят проблем май може да бъде решен много по-кардинално: доколкото знам, добрите DJ-и работят само с плочи! А грамофоните няма кой да ти ги конфискува, затова по-добре go pro!
- Напълно възможен
2 мнения
• Страница 1 от 1
|
|