здравейте ,
имам следният въпрос :имам дете на две годинки ,омъжена съм ,но не се разбираме със съпругът ми и слятам да се разведа.Планувам обаче да си закупя нов автомобил в близките дни ,та въпросът ми е мога ли да го закупя на името на детето?Благодаря
- Дата и час: 27 Ное 2024, 02:18 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
ЗАКУПУВАНЕ НА АВТОМОБИЛ НА МАЛОЛЕТЕН ????
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
14 мнения
• Страница 1 от 1
Много весел е тоя казус. По принцип, може да купите колата на името на детето, като го представлявате при подписването на договора като негов законен представител. Ама след това то трябва да Ви упълномощи да управлявате автомобила, което може да направи само чрез назначен от съда особен представител, защото ще е налице конфликт на интереси. Не съм сигурен, че може да минете без такова пълномощно като родител на детето, най-малкото защото има и още един родител. А ако тръгнете да се развеждате с мъжа си и той е по-отворен, може да се заяде за упражняването на родителските права върху детето, което значи и върху имуществото му...
- genata
В конкретния случай е възможно следното удачно разрешение:
МАйка Ви или баща Ви ще ви дарят / фиктивно разбира се/ сумата з автомобила.Разписката за получена сума заверете пред нотариус.Така закупеният от ВАс автомобил няма да е придобит в услвията на СИО, а ще бъде ваша лчна собственост, т.к. е закупен с дарени пари, т.е. те не са ваши. По този начин ще избегнете всички големи главоболия относно изложеното от колегата по-горе.
УСПЕХ!
MONTESKIO
МАйка Ви или баща Ви ще ви дарят / фиктивно разбира се/ сумата з автомобила.Разписката за получена сума заверете пред нотариус.Така закупеният от ВАс автомобил няма да е придобит в услвията на СИО, а ще бъде ваша лчна собственост, т.к. е закупен с дарени пари, т.е. те не са ваши. По този начин ще избегнете всички големи главоболия относно изложеното от колегата по-горе.
УСПЕХ!
MONTESKIO
- monteskio
- Активен потребител
А има и друг вариант купете автомобила на името на някой от родителите Ви и така ще избягате от СИО също!
Наистина варианта да го закупите на детето Ви е сложен и тромав, а и твърде рискован по изтъкнатите от колегите съображения!
Поздрави!!
а, щях да забравя, а за да сте сигурни,че пък родителят Ви няма да Ви "измами" сключете предварителен договор с него да ви прехвърли собствеността на автомобила в обозримо бъдеще, естествено след като сте се развели!!
Поздрави!!!
Наистина варианта да го закупите на детето Ви е сложен и тромав, а и твърде рискован по изтъкнатите от колегите съображения!
Поздрави!!
а, щях да забравя, а за да сте сигурни,че пък родителят Ви няма да Ви "измами" сключете предварителен договор с него да ви прехвърли собствеността на автомобила в обозримо бъдеще, естествено след като сте се развели!!
Поздрави!!!
- БаТСали
закупуване на автомобил на малолетен
Мая, бихте ли споделили какъв произход имат средствата, с които възнамерявате да закупите автомобила - лично Ваши ли са или са общи със съпруга Ви? За да получите адекватен отговор, трябва да уточните това обстоятелство.
- МД
Мая, бихте ли споделили какъв произход имат средствата, с които възнамерявате да закупите автомобила - лично Ваши ли са или са общи със съпруга Ви? За да получите адекватен отговор, трябва да уточните това обстоятелство.
- МД
- МД
средствата са лично мои.работата ми е високоплатена.това ,което ме притеснява също е ,че преди съпругът ми и ма неиздължени данъци и до колкото знам е има вече устно предупреждение от агенцията за държавни вземания ,а нали за удовлетворяването на кредиторите служи и част от СИО.Страхувам се ,чео докато събера смелост да се разведем ,могат да си потърсят дължимото и от там:) и може би това е по-важната причина да не желая да имам нещо на свое име.Това за родителя е идея и може би точно така ще сторя.Ще купя колата на майка ми или на баба ми дори Благодаря на всички!
- мая
Мая, трябва да побързаш! Добре е да предприемеш и действия по развода - най-малкото да се разделиш със съпруга си, щом има неразрешими проблеми.
Не е правно съобразена идеята ти, че високо платената ти работа предполага, че парите са само твои. В брака важи оборимата презумпция за общност на придобитото - включително и от трудови възнаграждения. Допустимо е да се доказва, че единият съпруг няма принос в придобиването на вещи и влогове, но това става след развод и е доста трудно практически това доказване.
Наистина не изглежда добра идея да се купи автомобила на името на детето.
Съжалявам, че съобщението ми е излязло три пъти - не знам на какво се дължи??
Успех!
Не е правно съобразена идеята ти, че високо платената ти работа предполага, че парите са само твои. В брака важи оборимата презумпция за общност на придобитото - включително и от трудови възнаграждения. Допустимо е да се доказва, че единият съпруг няма принос в придобиването на вещи и влогове, но това става след развод и е доста трудно практически това доказване.
Наистина не изглежда добра идея да се купи автомобила на името на детето.
Съжалявам, че съобщението ми е излязло три пъти - не знам на какво се дължи??
Успех!
- МД
Мая, за задължения на съпруга ви , ви е не може да отговаряте с личното си имущество.В тази връзка вие няма от какво да се притеснявате, ако имате имущество.Срещу него не може да бъде предприето изп.производство, а само към имущество лична собственост на съпруга ви или след неудовлетворяване към СИО. Разрешението което Ви предложих е именно такова - вие придобивате автомопбила в условията на лично умущество.Също така ще си спестите разходи и време за евентуалното му последващо прехвърляне, застраховки, упълномощаване. Разбира се, в крайна сметка вие избирате.Не забравяйте, че ако автомобила е притежание на друг, то при задължения на това лице, може да се насочи изпълнение именно срещу това имущество.
MONTESKIO
MONTESKIO
- monteskio.
vaemete ia na lizing
ako iskate nova kola - vzemete kola na lizing kato v dogovora za lizing triabva da se utochni- kakto e i v standartnia variant- che sobstvenostta se prehvarlia sled izplashtaen na poslednata vnoska
inache ima variant roditelite da kupiat kolata za vas- dogovor v polza na treto lice i problem niama da ima
inache ima variant roditelite da kupiat kolata za vas- dogovor v polza na treto lice i problem niama da ima
- anastassia terzieva
14 мнения
• Страница 1 от 1
|
|