начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

Моля съвет!

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Моля съвет!

Мнениеот Анонимен » 14 Юли 2005, 21:05

Работя в частна фирма по временен трудов договор , без фиксиран краен срок , а за извършване на определена работа . От месец и половина фирмата не може да ми усигори работа и аз си стоя в къщи и очаквам повикване . За изминалия месец не получих никаква компенсациа за този си престой . Това положение на нещата не ме устройва по никакъв начин . Междувременно се появи възможност за сменяне на местоработата .
Не мога да спазя едномесечното предизвестие опоменато в договора . Искам да напусна незабавно , но не искам да загубя компенсацията за неползван отпуск . Пропуснах да спомена , че за предишния месец ми са ударжани пълни усигоровки , а аз имах 10 работни дни . Не съм подавала никакви молби за отпуск .
Моля за съвет как най-бързо и безболезнено да напусна . Смятам ,че фирмата е длъжна да ме компенсира за този период от време и да ми изплати обещетение за отпуска .

Моля какъв член да използвам от К.Т. да използвам .

Благодаря !
Анонимен

Мнениеот Гост » 16 Юли 2005, 19:57

Няма начин да избегнете 1 месечното предизвестие, залегнало в договора, освен ако заплатите на работодателя си обезщетение брутно възнаграждение за 1м., и тогава да си получите обезщетението за неизползван платен г. отпуск!
Гост

Назад към Взаимопомощ