начало

Две комисии на ВСС: Сарафов има професионалните и нравствени качества за главен прокурор Две комисии на ВСС: Сарафов има професионалните и нравствени качества за главен прокурор

трудово-правен спор

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

трудово-правен спор

Мнениеот mery » 03 Юли 2005, 20:26

Работничка беше в болнични 2 месеца и ми изпращаше с писма б.листи. След още 1 месец получавам писмо да й изплатя дължимата заплата за този месец.Аз съответно й искам писмени обяснения тя не ми отговаря и аз я уволних дисциплинарно за неявяване на работа 30 дни.Тя заведе дело и го спечели като си послужи със лъжесвидетелка,която твърдеше,че не съм я допускала до раб.място.
Обжалвам пред РПрокуратура за лъжесвидетелството,своевременно ми излезе решението и съда признава уволнението за незаконно и я връщат на работа. Обжалвам пред ОСъд.
И сега въпроса ми: Мога ли да си закрия фирмата в съда за да не ми я върне ОСъд и да не плащам обезщетения като се има предвид,че съм ЕТ с 1 работник и 1 малко магазинче и нямам имущество на мое име нито на семейството ми(живеем под наем).
Благодаря на всички,които ми помогнат да се измъкна от тази гадна история!
mery

Мнениеот Мери, Мери » 03 Юли 2005, 21:44

какви си ги надробила.... Че какво те е бъркало да не й изплатиш болничните - нали те се дават от НОИ (ако твоята работничка е била по трудов договор и ти си й плащала социални осигуровки).
ма май не - може тя да е била по трудов договор, но ти изглежда не си внасяла нищо по нейната партида. Постави се на нейно място. (То е ясно, че и твоя хал не е добър, щом искаш да си закриеш фирмата, само да не плащаш нещо).
Мери, Мери

Назад към Взаимопомощ