начало

Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров

Казус с изтекла ЛК и сделка

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Казус с изтекла ЛК и сделка

Мнениеот geko21 » 04 Ное 2021, 20:27

Моля за мнение. Имам разпоредителна заповед от министър за сключване на сделка, в която обаче съм идентифициран с данни от старата си лична карта, която беше сменена преди няколко седмици (поради смяна на адрес). Това може ли да е пречка за сключване на окончателния договор/сделка?
geko21
Нов потребител

Re: Казус с изтекла ЛК и сделка

Мнениеот guest1 » 05 Ное 2021, 02:17

geko21 написа:Моля за мнение. Имам разпоредителна заповед от министър за сключване на сделка, в която обаче съм идентифициран с данни от старата си лична карта, която беше сменена преди няколко седмици (поради смяна на адрес). Това може ли да е пречка за сключване на окончателния договор/сделка?

Не!
Човек винаги може да се държи добре с онези, които са му безразлични.
Оскар Уайлд, „Портретът на Дориан Грей“

Това е само мнение, не сте длъжни да се съобразявате с него.
guest1
Активен потребител

Мнениеот geko21 » 05 Ное 2021, 11:38

Благодаря!
geko21
Нов потребител

Мнениеот guest1 » 05 Ное 2021, 16:58

geko21 написа:Благодаря!

Предния пост-отговор го написах набързо, „в движение“. Затова беше съвсем лаконичен!
Сега ще обясня малко по-обстойно логиката:
    1. В официален документ, е вписан номера на личната Ви карта към момента (номера на актуалния документ за самоличност);
    2. Освен този номер, винаги се вписват и - срока на валидност и къде е издаден този ID;
    3. При подмяната на въпросната лична карта - информацията за старата не се губи;
    4. Най-важното - освен номер на ЛК - вие имате ЕГН, което не е променя! Идентификацията Ви ще е еднозначна и безусловна.

Пп. След 2 месеца изтича срока на „пластиката“ ми - ЛК. Номера на същата фигурира на ... десетки, а може и стотици места. Все пак - това са 10 години! Трябвали - при смяната - да актуализирам данните?
В момента се сещат само за 2-3 места, където е наложително информацията да се актуализира.
Човек винаги може да се държи добре с онези, които са му безразлични.
Оскар Уайлд, „Портретът на Дориан Грей“

Това е само мнение, не сте длъжни да се съобразявате с него.
guest1
Активен потребител

Назад към Взаимопомощ