начало

Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров

Предоставяне на електронен подпис

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Предоставяне на електронен подпис

Мнениеот pavlinl » 26 Окт 2021, 21:27

Здравейте,
започвам търговска дейсност с ЕООД и счетоводната кантора на която съм се спрял, иска да ѝ предоставя мой електронен подпис за подаване на необходимите документи и декларации към НАП.
Въпросът ми е каква е опасността за злоупотреби (тоест да се подписват документи, които биха ми навредили трайно или такива са само когато са подписани пред нотариус). Възможно ли е да се изготви декларация от адвокат, която счетоводителя подписвайки я ще бъде подведен под отговорност, ако използва подписа ми за подписване на документи различни от тези подавани към НАП.
pavlinl
Нов потребител

Re: Предоставяне на електронен подпис

Мнениеот svegrigorov » 26 Окт 2021, 22:35

По този начин счетоводната фирма няма да фигурира никъде, следователно няма да декларира приходите от вас.

Може да направите приемо-предавателен протокол, с който после да удостоверите, че по това време КЕП е бил в тях.
svegrigorov
Потребител

Мнениеот guest1 » 29 Окт 2021, 00:30

svegrigorov написа:По този начин счетоводната фирма няма да фигурира никъде, следователно няма да декларира приходите от вас.

Може да направите приемо-предавателен протокол, с който после да удостоверите, че по това време КЕП е бил в тях.

Въпросът не е само финансово-данъчен - че няма да се осчетоводят приходи.
Всеки документ, подписан с този КЕП, ще е с издател - питащия!
Човек винаги може да се държи добре с онези, които са му безразлични.
Оскар Уайлд, „Портретът на Дориан Грей“

Това е само мнение, не сте длъжни да се съобразявате с него.
guest1
Активен потребител

Мнениеот ivan_lawyer » 29 Окт 2021, 08:59

Не си го давайте, няма ли начин да им го носите всеки път, аз съм свидетел какво се случи на един човек - използваха го като "муле", без да разбере - направиха нещо с ДДС, а имам и пресен случай - един просто посочил сметка - да се превеждат пари на нея.

Проблемът е в това, че - има крадци, а другият проблем - като почне да усвоява пари - стават необратими нещата.

Никой не може да се въздържи от гледката на парите.

Не си го давайте - трябва да е във ваше присъствие.
ivan_lawyer
Старши потребител

Мнениеот ykovachev » 29 Окт 2021, 09:58

Друг вариант: може да стане с пълномощно и електронен подпис на счетоводителя. Моята счетоводителка така работи и няма драма, а освен това е ясно, че подава пълномощник.
Голям кеф е да млъкнеш, след като установиш, че не можеш да убедиш неубеждаемите.
ykovachev
Активен потребител

Мнениеот guest1 » 29 Окт 2021, 12:27

ivan_lawyer написа:Не си го давайте - трябва да е във ваше присъствие.

Даже и присъствието не е гаранция, че титуляра разбира същината на действията. Които се правят от негово име!

Варианта е
ykovachev написа:Друг вариант: може да стане с пълномощно и електронен подпис на счетоводителя. Моята счетоводителка така работи и няма драма, а освен това е ясно, че подава пълномощник.

Да се знае - кой и в качеството на какъв - е извършил действието.

Пп. В съдебно заседание - адвоката си идва, в качеството на довереник - не се представя за доверителя си!

guest1
Активен потребител

Мнениеот ivan_lawyer » 30 Окт 2021, 13:36

Не знам, парен каша духа - аз си казах мнението, ако се делегира на счетоводителя работата е едно.

Ако си дам моят подпис е друго.

Аз съм се нагледал на мошеници.

Доверие - ама - после. Въпросителна?
ivan_lawyer
Старши потребител

Мнениеот guest1 » 31 Окт 2021, 00:28

ivan_lawyer написа:Не знам, парен каша духа - аз си казах мнението, ако се делегира на счетоводителя работата е едно.
Ако си дам моят подпис е друго.
Аз съм се нагледал на мошеници.
Доверие - ама - после. Въпросителна?

Не оспорвам мнението! Само казвам:
„Уважение всекиму, доверие - никому!”

guest1
Активен потребител

Назад към Взаимопомощ