- Дата и час: 26 Ное 2024, 13:15 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
нарушена пътна настилка
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
3 мнения
• Страница 1 от 1
нарушена пътна настилка
Колеги, кажете ми на какво основание мога да задължа ВИК да оправи пътната настилка, след като са я нарушили вследствие от авария.Благодаря Ви предварително.
- фифи
Re: нарушена пътна настилка
Мисля че можеш да използваш Закона за пътищата и Закона за административните нарушения и наказания.ЗП-пътищата са републикански и местни.Първите се потдържат и управляват от Изпълнителна агенция"Пътища" а вторите-от кметовете.чл.53-налага се глоба 100/1000 лв на лице повредило или унищожило пътна настилка.По ЗАНН наказанията ся порицание,глоба,лишаване от право за упражняване на дейност;издава се в едномесечен срок наказателно постановление,което се обжалва пред Районен съд.
- андро
Re: нарушена пътна настилка
Благодаря Андро, и аз така мисля, но не зная какъв срок трявба да се даде, в който да оправят повредата на настилката, преди да се санкционират по ЗП. 1 месец????
- фифи
3 мнения
• Страница 1 от 1
|
|