начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

Предварителен трудов договор

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Предварителен трудов договор

Мнениеот tinoto » 18 Май 2005, 13:25

Скъпи колеги може ли някой да ми изпрати предварителен трудов договор . Известно ми е, че не е практика да се сключват такива договори, но ми го изискват в работата
Благодаря ви предварително
tinoto

Re: Предварителен трудов договор

Мнениеот kalia » 18 Май 2005, 13:34

Да не би да мислиш за трудов договор със срок за изпитване по чл.70
kalia

Мнениеот Отговор » 18 Май 2005, 13:43

Би ли пояснил на колегите какво имаш предвид под "предварителен трудов договор". Много ми е интересно да прочета обяснението ти... Така че напиши повече подробности.
Отговор

Мнениеот monteskio » 18 Май 2005, 21:49

Колеги - не се чудете - няма такъв вид трудов договор.Всички форми изчерпателно са изброени в КТ.

MONTESKIO
monteskio
Активен потребител

Мнениеот Ивайло » 18 Май 2005, 22:32

Знаеш ли, имах един трудов договор в полза на трето лице, но нещо не го намирам...
Ивайло

Мнениеот Ивайло » 18 Май 2005, 22:37

А помислял/а ли си какво ще стане ако не си изпълниш задължението да сключиш окончателен трудов договор. Например: другата страна ще го обяви за окончателен по съдебен ред, а след това ще премине към принудително изпълнение на задължението на работника по договора... представяш ли си се вече как съдия-изпълнителят ти е сложил пранги и топуз и придружен от взвод полицаи те води към мястото, където трябва да полагаш труда!!!
Ивайло

Мнениеот лунатик » 18 Май 2005, 22:43

Ивайло - какви са тия пранги? наясно ли си с това което поставяш за "казус"?
лунатик

Мнениеот Ивайло » 18 Май 2005, 22:49

А-а-а, не, колега! Казусът не съм го поставил аз! Опитвай се да следиш внимателно форума! Аз само давам един възможен вариант на развитие на правоотношенията по предварителен трудов договор!
Ивайло

Мнениеот лунатик » 18 Май 2005, 22:55

Какво имаш в предвид под термина "Предварителен договор". В КТ има понятие "договор за изпитване". Предварителния договор в ЗЗД означава нещо като поемане на преддоговорна отговорност. В КТ такова понятие няма - или има договор, или няма. Пък този договор може да е със срок на изпитване, но обикновено няма такъв срок.
Та каква е поентата?
лунатик

Мнениеот лунатик » 18 Май 2005, 22:59

Оп-са . То вярно че Ивайло не автор на въпроса. Не разбрах "поентата". Извинявам се.
лунатик

Мнениеот Ивайло » 18 Май 2005, 23:04

Лунатико, човече (!), осъзнай се, на въпроса за предварителните трудови договори също не аз съм авторът! Имай милост!

"Предварителния договор в ЗЗД означава нещо като поемане на преддоговорна отговорност." - моля те не ми разбивай сърцето... по-добре вземи почети малко! Това беше приятелско ;-)
Ивайло

Мнениеот лунатик » 18 Май 2005, 23:25

Що не си гледаме мача - вече ЦСКА води с 3 : 1. Имам ТV -тунер, та на монитора гледам мач и едновременно поглеждам на някои форуми. Пък и късно става. Може и да съм каза някаква глупост, ама още не се сещам...
лунатик

Мнениеот лунатик » 18 Май 2005, 23:42

Мача свърши. Та сега като се замисля, въпроса не е лишен от смисъл. Защо да няма предварителен договор, ако бъдещия работник е изпратен за сметка на бъдещия работодател на някаква специализация, с уговорката, че след завършването, работника ще започне работа именно при този който е осигурил специализацията. И ако лицето не изпълни този договор .... ще трябва да обезщети по някаквъв начин другата страна.
Но това все пак не ще да е от рода на трудовите договори. Той си е договор на общо основание.
лунатик

Мнениеот kalia » 19 Май 2005, 13:55

но това според мен е договор за придобиване на професионална квалификация по чл.229 КТ
kalia

Назад към Взаимопомощ