начало

Съдът е залят от жалби след конкурса за нотариуси Съдът е залят от жалби след конкурса за нотариуси

обнародване

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

обнародване

Мнениеот адв. » 25 Апр 2005, 20:04

обнародва ли се в ДВ преразпределението на дяловото участие в капитала на ООД, настъпило с договор за прехвърляне на дялове между самите съдружници ?
адв.

Re: обнародване

Мнениеот адв. » 26 Апр 2005, 09:36

Колеги, моля за мнения !
адв.

Мнениеот Отговор » 26 Апр 2005, 09:54

Да.
Отговор

Мнениеот Mi-Lena » 26 Апр 2005, 10:05

Не.
Разпределението на дяловете между съдружниците в ООД съставлява обстоятелство по чл.115 т.5 ТЗ. Съгласно изчерпателното изброяване на чл.119 ал.2 ТЗ, разпределението (респ.преразпределението) на дяловете между съдружниците не подлежи на обнародване.
Mi-Lena

Мнениеот botsanov » 26 Апр 2005, 10:33

Разбира се,че не се обнародва и не би следвало съда да го изисква!Поне в последните 12 години не ми се е налагало.
botsanov

Мнениеот nikilex » 26 Апр 2005, 11:54

В случай че размерът на капитала си остава същия - не се обнародва
nikilex
Потребител

Мнениеот адв. » 26 Апр 2005, 12:22

БЛАГОДАРЯ НА ВСИЧКИ !

Досега не съм имал подобен проблем - никога не ми е искано обнародване за отразяване на такива обстоятелства !
НО 8-и състав ми остави б.д. това искане, с разпореждане "внеси по сметка на ДВ" ?????
Знам, че не се обнародва - не пипам капитала и изобщо не е предвидено обнародване за това обстоятелство в Закона, но все пак се допитах до Вас, тъй като човек винаги може нещо да пропусне...

p.s. пуснах молба по б.д. със становище, че за обстоятелството, за което искам вписване не се предвижда обнародва. Чакам резултат.
адв.

Назад към Взаимопомощ