начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

кражба на застрахован авто касетофон

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

кражба на застрахован авто касетофон

Мнениеот zkn » 18 Апр 2005, 01:05

Здравейте!
Разбиха ми колата и ми взеха касетофона. За съжаление точно тогава бях оставил панела в жабката и взеха и него.
Касетофона е застрахован, но застрахователите отказват да ми платят за него, защото искат да им предоставя панела. Никъде в общите условия на договора обаче не пише, че аз съм задължен да правя нещо подобно. Казват "такава е практиката".

Какви стъпки мога да предприема в този случай?
zkn

Re: кражба на застрахован авто касетофон

Мнениеот Юристче » 18 Апр 2005, 09:15

Най-напред предявете писмена претенция пред застрахователя за изплащане на застрахователно обезщетение. Постарайте се да се снабдите с протокол от МВР или някакъв друг документ, удостоверяващ взломната кражба, който да приложите към преписката.
След получаване на писмен отказ, изпратете нотариална покана със срок за изплащане на застрахователното обезщетение по договора за застраховка.
Ако след определения срок не получите дължимото Ви обезщетение, предявете иск пред компетентния съд!
Юристче

Мнениеот Отговор » 18 Апр 2005, 09:25

Гонете застрахователя! Разбира се зависи кой точно е застраховал колата ви с оглед на това кои застрахователи плащат доброволно и кои принудително. Юристче написа:
Отговор

Мнениеот alex4o » 18 Апр 2005, 10:02

много е важно да имаш протокол от МВР иначе съм съгласен с колегите
alex4o
Потребител

Мнениеот pams » 20 Апр 2005, 16:47

ще ви се изплати обезщетение ако: 1. имате допълнително споразумение или анекс към застрахователната полица с който сте застраховали допълнително монтирано стационарно оборудване в купето и сте платили допълнителна застрахователна премия
2. документ от компетентен орган
3. и да е кражба чрез взлом - да ви е разбита ключалката, да сте заявили кражбата в районното и да се е образувала преписка за кражба чрез взлом
4. възможно е да ви поискат и документи на касетофона, въпреки, че допълнително застрахованото се описва в анекса.
УСПЕХ. Държете да Ви се образува щета. Това става като уведомите застрахователя с уведомление по бланка на застрахователя.
pams

Назад към Взаимопомощ