- Дата и час: 22 Ное 2024, 14:59 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
парични взимания Помощ!!!!
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
10 мнения
• Страница 1 от 1
парични взимания Помощ!!!!
Осъдила съм една бивша моя недобросъвестна колежка да ми плати 1800 лв. , но на нейн име няма абсолютно нищо , никакви имоти , нищо. Чух от близки хора че при искането си ако в разстояние на 1 месец не ми плати ще я пратят в затвора. да работи за да ми изплати . Може ли да ми кажете това нов закон ли е ? Имам изпълнителен лист , но не съм завела изпълнително дело зашото и да заведа тя няма пак казвам нищо, неработи .
- Кики
Re: парични взимания Помощ!!!!
Първо няма да я пратят в затвора "при искането си ако в разстояние на 1 месец не ми плати ще я пратят в затвора" , образувайте изпълнително дело , дали има или не нещо дали работи или не ще се разбере има начин, трето ако се акаже ,че вашата длъжница има средства или имущество и не плаща това е престъпление в ей тоя случай по НК -
Чл. 293а. (Нов, ДВ, бр. 62 от 1997 г.) Който, след като е осъден да изпълни парично задължение с влязло в сила съдебно решение и в продължение на една година от влизането в сила на решението не изпълни задължението си към кредитора, въпреки наличие на парични средства или имущество за това, се наказва с лишаване от свобода до три години.
Чл. 293а. (Нов, ДВ, бр. 62 от 1997 г.) Който, след като е осъден да изпълни парично задължение с влязло в сила съдебно решение и в продължение на една година от влизането в сила на решението не изпълни задължението си към кредитора, въпреки наличие на парични средства или имущество за това, се наказва с лишаване от свобода до три години.
- донна2
на всяка цена трябва да образуване изпълнително дело
- alex4o
- Потребител
Докато мислите дали има средства или не,вземането може и да се погаси по давност.Образувайте съдебно изпълнително производство.Действително ако няма никакви имоти на нейно име,няма доходи/или поне не могат да се докажат/ ще ви бъде много трудно да си вземете парите да не кажа НЕВЪЗМОЖНО.А това за затвора,просто го забравете.Никой няма да я вкара в затвора.То ако ставаше така в тая държава щяха да се разхождат има-няма 100 души свободно. Посъветвайте се с адвокат.
- Галина
Благодаря Ви много за съвета! Днес научих че тя изплаща ежемесечна вноска за погасяване на ипотека. Въпросът ми към Вас е могали да насоча вземането си на моите пати от тези месечни вноски като попитам съдя изпалнителят ще направи ли възбрана върху тази месечна вноска.
- Кики
Ако изплаща ипотека, значи все нещо е ипотекирала, нали? Образувайте изп. дело, наемете адвокат и си съберете парите.
- 123123
Извинете, но нали Ви е колежка? Ако работи, все пак има нещо-трудово възнаграждение-запорирайте него. Това ми се вижда най-просто, ефтино и лесно. Ако пък е ипотекирала имот, възланете него. Но са прави колегите: първото е изпълнително дело.
- sunny_75
Може да се присъедините към вече образуваното изпълнително дело,като присъединен кредитор
- Галина
Ипотеката е до 2014 г. за 4000 евро-един гараж. Неработи . Въпросът ми е : Мога ли да насоча вземането си пряко към тези вноски ., защото парите са теглени и ипотеката е направена от една кооперация която чрез своята взаимоспомагателна каса отпуска този кредит. Аз незнам има ли срок за завеждане на изпълнително дело. изпълнителен лист имам от 23.11.2004г.
- Кики
10 мнения
• Страница 1 от 1
|
|