- Дата и час: 22 Ное 2024, 15:36 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
оценка по ЗОСОИ
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
4 мнения
• Страница 1 от 1
оценка по ЗОСОИ
Може ли да се оспорва размера на оценката /или да се иска нова такава/по чл. 4 от ЗОСОИ, коята е приета през 2001 г. и по която все още не са изплатени компенсаторки, с оглед на това, че днес сме 2005 и цените са се повишили ?
- адв.
Re: оценка по ЗОСОИ
За какво става дума? За обезщетение за недвижим имот(непроменяема във времето, тъй като се изчислява по Приложение1 на ЗМДТ) или по чл.4(3)т.2 (в изчисляването участва средна работна заплата за тримесечието преди обезщетението, която от 2001г. до сега се е променила)?
Ако имате нужда от помощ, оставете координати за връзка.
Ако имате нужда от помощ, оставете координати за връзка.
- aaa
Re: оценка по ЗОСОИ
става въпрос за реда по отмененото Приложение № 1, обезщетение с компенсаторки за недвижим имот.
Правилно ли схващам, че щом е висяща процедурата по ЗОСОИ, дори и през , да речем 2010 г., ще се прилага методиката и стойностите по Приложение № 1?
По-специално проблема ми е следния : имам оценка от 2001г., но по една или друга причина до днес няма обезщетение , та- мога ли да искам нова оценка, отразяваща новите реалности на пазара, въз основа на която да ме обезщетят?
Прочетох, че оценката се изготвя към момента на влизане в сила на Закона и за моя случай по Приложение № 1, но материята ми е съвсем непозната и търся вариант... БЛАГОДАРЯ.
Правилно ли схващам, че щом е висяща процедурата по ЗОСОИ, дори и през , да речем 2010 г., ще се прилага методиката и стойностите по Приложение № 1?
По-специално проблема ми е следния : имам оценка от 2001г., но по една или друга причина до днес няма обезщетение , та- мога ли да искам нова оценка, отразяваща новите реалности на пазара, въз основа на която да ме обезщетят?
Прочетох, че оценката се изготвя към момента на влизане в сила на Закона и за моя случай по Приложение № 1, но материята ми е съвсем непозната и търся вариант... БЛАГОДАРЯ.
- адв.
4 мнения
• Страница 1 от 1
|
|