начало

Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС

Митнически тарифи за фотоапарат ?

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Митнически тарифи за фотоапарат ?

Мнениеот Игор » 07 Апр 2005, 14:08

Искам да си поръчам фото апарат от Щатите който ще е не повече от 200 US$.

Четох митническите тарифи в lex.bg и почти всички видове фотоапарати и обективи имат конвенциални мита 35 (това проценти ли са?) и автономни мита 8. Допалнителна мерна единица е pce.

Може ли някой простичко да ми обясни колко мито ще платя за наведения апарат и какво означават тези числа?

Има ли някаква минимална сума под която не се плаща мито?
Благодаря
Игор
Игор

Re: Митнически тарифи за фотоапарат ?

Мнениеот karabrim » 07 Апр 2005, 15:52

Има определена сума , под която не се обмитява , преди години беше 150 марки , сега не знам .ако е преминала същата сума в евро не би трябвало да обмитявате . за по-подробна информация можете да се обърнете към http://www.mitnica.bg - това е сайт за митнически агенти.отправете въпроса си там - предполагам ще Ви обяснят подробно. Това , което аз намирам като дължими мита са :8,3 % при тарифен №900640000,но нямам опит с внос на подобна техника .
karabrim
Младши потребител

Re: Митнически тарифи за фотоапарат ?

Мнениеот karabrim » 07 Апр 2005, 16:39

karabrim
Младши потребител

Назад към Взаимопомощ