Здравейте ! Оформи ми се такъв проблем - трябваше да ми се направи ремонт на колата. Уговорката беше за 520 лв. всичко - купуват части, оправят ми всичко, идвам, плащам и си прибирам колата в изправност.
Когато отидох да си прибера колата, се оказа че ми искат още 150 лв. за ненамкво си, което е извън уговорката. Аз отказах да ги платя и сега ми задържат насилствено колата и регистрационния талон в бараката, наречена "сервиз".
Според вас в този случай имам ли някакви права съгласно закона, да се оплаквам в полицията ли, или да търся приятели и брутално решаване на проблема /което определено гледам да го избегна/ ?
Благодаря ви предварително !
- Дата и час: 22 Ное 2024, 09:59 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Рег. талон на МПС задържан от "майстори"...?
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
8 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Рег. талон на МПС задържан от "майстори"...?
подайте сигнал в полицията и в прокуратурата
- галина
Гьлина е права,това сие чисто самоуправство.Не използваи другите методи, защото виновния щеси ти.
- 753
Днес сутринта отидох да попитам в полицията и ми казаха следното : Ти сам, доброволно си оставил колата, ключа и регистрационния талон в този гараж, т.е. няма никакво основание за пускане на жалба - оправяйте се сами....
Ей, все повече почва да ми писва и да се разядосвам....
Ей, все повече почва да ми писва и да се разядосвам....
- Димитър
Посъветваха те да ПОДАДЕШ жалба, а не да ПИТАШ в РПУ. Внеси молбата в районната прокуратура, за да си сигурен, че ще се извърши проверка. има и подходяща квалификация т - 319 от НК.
- Bl
Хубаво де, добре, жалба в прокуратурата, ама тоя цървул, майстора, не мога да го накарам да си каже имената....там няма ли да ми искат имена ?? Знам само адреса на сервиза....
Някак си няма да прозвучи добре : Един майстор, не го знам как се казва, ми задържа колата и документите....
Някак си няма да прозвучи добре : Един майстор, не го знам как се казва, ми задържа колата и документите....
- Димитър
Ако няма друг начин за установяване на самоличността на извършителите Подай жалба до РПУ-то, като опи6е6 случая и иска6 съдействие за изясняване самоличността на лицето/а от "сервиза".
След което подай жалба до районна прокуратура да се произнесе с постановление за наличие на самоуправство( вж. чл.118 ЗСВ), ако такова бъде издадено същото се изпълнява незабавно от органите на МВР.
Вариант е и образуване на дознание по чл.323НК, но е по-продължително или в случай, че въпреки наличие на пр.пост. "майсторите" не ти върнат колата. Това накратко и умната....
След което подай жалба до районна прокуратура да се произнесе с постановление за наличие на самоуправство( вж. чл.118 ЗСВ), ако такова бъде издадено същото се изпълнява незабавно от органите на МВР.
Вариант е и образуване на дознание по чл.323НК, но е по-продължително или в случай, че въпреки наличие на пр.пост. "майсторите" не ти върнат колата. Това накратко и умната....
- batko1
Благодаря много на всички отзовали се, но нямах никакво време да чакам прокурори, полиция и да си чакам още колата, защото времето се пооправи и стана чудно за риболов....!
Днес станах много лош и взех решение за хард-варианта, след обяда отидохме в сервиза и просто си взех колата....от уговорените 520 лв. майстора с готовност се съгласи за вземе само 200 - едни приятели го глобиха с останалите 320....все пак след тежък ден почерпката е задължителна....Всичко приключи доброволно, без насилие и ексцесии, само с метода на убеждението !
Не мисля че съм престъпил по някакъв начин закона, защото когато на излизане попитах майстора : Искаш ли тия 200 кинта и да смятаме въпроса за приключен, той каза : Добре !
Утре съм на Струма да си пробвам новата въдица !
Още веднъж мерси много на всички отзовали се на тъпия ми куесчън !
Днес станах много лош и взех решение за хард-варианта, след обяда отидохме в сервиза и просто си взех колата....от уговорените 520 лв. майстора с готовност се съгласи за вземе само 200 - едни приятели го глобиха с останалите 320....все пак след тежък ден почерпката е задължителна....Всичко приключи доброволно, без насилие и ексцесии, само с метода на убеждението !
Не мисля че съм престъпил по някакъв начин закона, защото когато на излизане попитах майстора : Искаш ли тия 200 кинта и да смятаме въпроса за приключен, той каза : Добре !
Утре съм на Струма да си пробвам новата въдица !
Още веднъж мерси много на всички отзовали се на тъпия ми куесчън !
- Димитър - лош
8 мнения
• Страница 1 от 1
|
|