начало

Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС

ТАКСА СМЕТ - ЗАКОНЕН ИЛИ НЕЗАКОНЕН ОБИР

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

ТАКСА СМЕТ - ЗАКОНЕН ИЛИ НЕЗАКОНЕН ОБИР

Мнениеот Велев » 13 Мар 2005, 15:46

Предприятието което управлявам се намира извън регулаци и общината не осугурява сметоизвозване. В края на 2001 година декларирах, че желая сметта ми да се извозва с контеинер. Таксата която общинските съветници определиха е около 4500 лева, включваща цената на контеинера, разходите по извозването му, поддържане на хигиена и поддържане на депото за отпадъци. Контеинер не беше доставен и сметта не се извозва. Писах жалба до общината и данъчните в която заявявам, че съм съгласен да заплатя таксите за хигиенизиране и за поддържане на депата, но таксата за извозването на контеинера както и неговата стоиност отказвам да заплатя тъи като такава услуга не ми се предоставя. Общината ме прехвърля в данъчното а данъчните обяснават, че те са само събирачи и не определат таксите. Сега данъчните сложиха запор на банковите ми сметки и събират принудително натрупаната сума. Как да постъпя ? Какво да предприема за да се реши проблема ?
Велев

Re: ТАКСА СМЕТ - ЗАКОНЕН ИЛИ НЕЗАКОНЕН ОБИР

Мнениеот донна2 » 13 Мар 2005, 16:31

Да това е 2001г. , имам някъде едно писмо трябва да го потърся ,че данъчните са само събирачи на пари и нищо друго , вие естествено не сте обжалвали данъчното съобщение или ДРА .... нямам инфо какво се е случавало /може би е нямало нужда декларирали сте ,че ще ползвате услугата ,разбира се ако депото за отпадъци е на общината........... и разбира се не сте платили /Ако депото е ваше и отговаря на законовите изисквания можеше да се обжалва в частта поддържане депото за отпадъци, но вече е късно .

Мисля ,че можете да подадете иск срещу общината затова ,че не си е изпълнила задълженията по сметосъбирането и сметоизвозването . Така както го гледам не само юл ,но и всекий един гражданин може да съди общината защото реално погледната много пъти сметта или не се извозва или е с такова закъснение ,особенно лятото не ми се говори .
донна2

Мнениеот Ant » 13 Мар 2005, 19:27

Проблема е в доказателствата. Май , само свидетели - срещу свидетели.
Ant

Мнениеот Велев » 14 Мар 2005, 17:02

Да. Четох някъде из решенията на върховния съд, че общината трябва да докаже като представи документи показващи наличието на съответна техника, контеинери, пътни листа, наряди и др
Велев

Мнениеот Велев » 14 Мар 2005, 17:04

Какво трябва да бъде основанието в иска за да не го отхвърли съда ?
Велев

Назад към Взаимопомощ