- Дата и час: 21 Ное 2024, 22:26 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
претенции за хонорар !!!
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
36 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
претенции за хонорар !!!
Колеги моля за съдействие .
Един колега адвокат има претенции за неплатен хонорар за водене на дело срещу Адимитративен акт на Данъ4на администрация . На последната фаза дори не се яви по делото , но това не ми попре4и ,аз си се явих и съда постанови 4е обявява АА за нищожен .
Проблема е следния : Подписали сме договор за поръ4ка и неговото възнаграждение е 10 % от спе4елената сума .
Както стана ясно нищо не сме спе4елили , ами се връщаме в изходна позиция от преди 3 години .
Кажете ми мнението си . Сега ще водим гр. дело по ЗЗД.
Боже какви хора има .
Благодаря .
Един колега адвокат има претенции за неплатен хонорар за водене на дело срещу Адимитративен акт на Данъ4на администрация . На последната фаза дори не се яви по делото , но това не ми попре4и ,аз си се явих и съда постанови 4е обявява АА за нищожен .
Проблема е следния : Подписали сме договор за поръ4ка и неговото възнаграждение е 10 % от спе4елената сума .
Както стана ясно нищо не сме спе4елили , ами се връщаме в изходна позиция от преди 3 години .
Кажете ми мнението си . Сега ще водим гр. дело по ЗЗД.
Боже какви хора има .
Благодаря .
- гала
Re: претенции за хонорар !!!
Четето договара буквално. договора за поръчка е за 10% от спечелената сума. 10% от 0. няма да успее да получи сума от вас в който и съд да отиде. а и не бих могъл да си представя какъв ще да е този иск който ще заведе по ЗЗД като няма сума към която да изявява претенции. няма страшно, но все пак си погледнете договора за поръчка.
- Петко
Да не би да искате да кажете, че ще водите дело по ЗОДВПГ (чл.1)?
- bgjurist
- Потребител
Не , по чл. 286 от ЗЗД е основанието на исковата му молба. Но аз съм решила да го разбия като пред съда връча решението . Той не знае 4е е влезнало в сила .
Тук идва другия ми проблем . Съдията може ли да ми откаже да се позове на него , когато той е препис .
Тук идва другия ми проблем . Съдията може ли да ми откаже да се позове на него , когато той е препис .
- гала
Длъжен съм да отбележа, че употребата на "4-ки" при писмена реч е несъвместима с предполагаемата висока езикова култура на един самоуважаващ се юрист, било то и от дребен или среден калибър!
- kafeto
- Потребител
Много ти здраве.
Хи4 не ме интересува мнението ти , уважаеми .
Ако имаш какво да кажеш по темата , кажи , но не ми се прави на много интерсен .
Хи4 не ме интересува мнението ти , уважаеми .
Ако имаш какво да кажеш по темата , кажи , но не ми се прави на много интерсен .
- гала
Този път кафето е прав/о/.Наистина е недопустимо,юрист да демонстрира неуважение към езика и писмеността на Българите.
- ippon
- Потребител
Добре . Ще го напиша по всички правила на българския език .
Уважаеми колеги , някои има ли да каже все пак нещо умно по темата ?
Уважаеми колеги , някои има ли да каже все пак нещо умно по темата ?
- гала
Ами, аз лично, и без да съм запознат с конкретиката на случая, при положение, че не притежавам нужната компетентност, не откривам никакъв казус! Имало е писмено споразумение за делба на евентуална печалба, такава не се регистрира - следователно няма какво да се дели и с това всичко приключва! Дано следващия път ви падне нещо, което да си поделите!
- kafeto
- Потребител
Както забелязвам Вие обръщате внимание на дреболиите , но не вниквате в същността . Много жалко . Казус има и дело също ще има . И аз знам как да защитя интереса на фирмата , но за да предвидя всичко исках да знам възможно ли е съда да откаже да приеме решението на градския съд по адм. дело/ което е основния ми коз / , защото е препис / до последно чаках да видя дали Данъчните ще го обжалват / и намам заверен оригинал от него .
- гала
Аха, ясно! Ако го приеме (преписа) всичко ще бъде ОК, така ли? Но нека някой друг ти даде отговор на този въпрос, защото не бива да забравяме, че аз съм все още студент II-ри курс и чисто и просто не съм запознат с нормативните изисквания! А иначе сега гражданското пред СРС ли ще се гледа?
- kafeto
- Потребител
Да , ако го приеме съда всичко е наред . Спечелили сме . Ако не го приеме пак не е страшно , на следващо заседание ще платя такса и пак ще го предоставя като доказателство .
Да , гледа се пред СРС .
Извинете ме колега , може би ме обзе моментна агресивност . Е , има време ще научите много неща . Не че и аз още не се уча / завърших преди 3 години / .
Успех .
Да , гледа се пред СРС .
Извинете ме колега , може би ме обзе моментна агресивност . Е , има време ще научите много неща . Не че и аз още не се уча / завърших преди 3 години / .
Успех .
- гала
Искрено желая успех и на Вас! :)
- kafeto
- Потребител
Koga stana ciganin,koga ti pochernia G...!Doskoro pitashe kak bilo pravoto v UNSS,sega veche i zabelejki otnosno pravopisa shte pravi...Da na bi da go zavurshi pravo za niakolko dni?Ama to v toia vash velik Institut(shtoto da si imame uvajenieto ama ne e universitet),i tova niama da me uchudi...kafeto написа:
> Длъжен съм да отбележа, че употребата на "4-ки" при писмена реч
> е несъвместима с предполагаемата висока езикова култура на един
> самоуважаващ се юрист, било то и от дребен или среден калибър!
> Длъжен съм да отбележа, че употребата на "4-ки" при писмена реч
> е несъвместима с предполагаемата висока езикова култура на един
> самоуважаващ се юрист, било то и от дребен или среден калибър!
- sonia
- Младши потребител
Колежке, когато представяте в съда като доказателство съдебно решение, то задължително трябва да е заверен препис, а също ако е обжалвано - представят се всички решения. В противен случай съдът няма да го приеме и приложи към делото. Така че си свършете работата сега, защото ако делото бъде обявено за решаване още на първото с.з. ще останете без доказателства.
Друг е въпроса, че адвокатът има право да заверява със своя подпис копия на документи в съдебно заседание, но то не касае конкретния случай.
Друг е въпроса, че адвокатът има право да заверява със своя подпис копия на документи в съдебно заседание, но то не касае конкретния случай.
- divel
Чета за трети път написаното дотук.Имам въпроси около фактическата обстановка.Разбирам нещата така:Вие, Гала и колегата, претендиращ възнаграждение, сте процесуални представители на една и съща страна в процеса.Цената на осъществяването на услугата по договора за поръчка от него е 10% от спечелената сума.Има АА, който е за задължение в р-р на Хлв., т.е. субектът, който представлявате дължи на бюджета Хлв.Тъй като АА е нищожен по последното съд.решение, сумата, която остава в патримониума на субекта, е Хлв.Т. е. колегата претендира 10% от тези Хлв.Договорът за поръчка е възмезден.Вие/този, който представлявате/ не сте загубили тази сума... и каква точно сума сте очаквали да "спечелите" от обжалването на този АА, ако не просто неплащането й към бюджета?Възможно е той да е преценил, че не е необходимо участието му в процеса на по-горна инстанция за изхода на делото.Не се опитвам да го защитавам-търся истината-имам личен трагичен опит с некоректен колега-вече писах-"Колко струва колегиалността?"-от пишещите по тази тема, ippon със сигурност знае за какво говоря..
- sunshine_75
- Потребител
Re: Sonia
1. Не уча в УНСС.
2. Ще си замълча по единствената и проста причина, че съм обещал пред всички многоуважавани от мен колеги да не влизам повече в пререкания с който и да било.
3. Езиковата култура се усвоява още в ранните ученически години и се доусъвършенства в прогимназиалния стадий на обучение, а не се получава с придобиването на професионална квалификация "юрист". Аз смея да твърдя, че в никакъв случай не страдам от нейната липса.
2. Ще си замълча по единствената и проста причина, че съм обещал пред всички многоуважавани от мен колеги да не влизам повече в пререкания с който и да било.
3. Езиковата култура се усвоява още в ранните ученически години и се доусъвършенства в прогимназиалния стадий на обучение, а не се получава с придобиването на професионална квалификация "юрист". Аз смея да твърдя, че в никакъв случай не страдам от нейната липса.
- kafeto
- Потребител
Re: sunshine_75
Това беше наистина важно пояснение! Фактическата действителност наистина беше доста объркана или просто нецялостно представена!
- kafeto
- Потребител
Този път:браво на kafeto!!!Хем по мъжки, хем колегиално...-знам, че съм в страни от темата и че пунктоацията на горенаписаното от мен не е както трябва....
- sunshine_75
- Потребител
36 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
|
|