начало

Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС

първокласна банка- СПЕШНО!

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

първокласна банка- СПЕШНО!

Мнениеот Pitanka » 06 Окт 2004, 09:12

Моля Ви да ми дадете дефиниция за първокласна банка, и ако може, къде да намеря списък на такива банки. Сега съм са заровила в търсачките на Интернет, но тази информация се оказа, че е трудно откриваема.
Pitanka

Re: първокласна банка- СПЕШНО!

Мнениеот Гери » 06 Окт 2004, 09:24

Работила съм с много, но по перфектна от към обслужване, уважение към клиента и услуги от СиБанк за мен няма.
Гери

Мнениеот Pitanka » 06 Окт 2004, 09:34

Но все пак каква е дефиницията за "първокласна банка"?
В българското законодателство няма такава, значи остава някаква теоретична икономическа дефиниция...
Pitanka

Мнениеот мирослав » 06 Окт 2004, 09:46

Първокласна банка в България означава банка позната на света - предвид на този критирей това са Райфайзен, Пиреус, както и тези които имат други банки в Европа и в България - Булбанк е собственост на италиянци от Уни кредито.
мирослав

Мнениеот sunshine_75 » 06 Окт 2004, 09:58

Дали не става въпрос закатегория банки според чл. 5, ал. 2 от Наредба № І-171/2001г. на БНБ?Там е категоризацията на банки, клонове и офиси-първа, втора и трета КАТЕГОРИЯ, не класа-според средствата, които акумулират....Но за списък?-идея нямам..
sunshine_75
Потребител

Мнениеот sashuratora » 06 Окт 2004, 10:10

Колега,

За гаранция от първокласна банка ли става дума? В тази връзка ли са колебанията ви? Едва ли въпросът ви е просто така.
sashuratora

Мнениеот Pitanka » 06 Окт 2004, 12:48

Да, за гаранция от първокласна банка. Просто шефът каза "Намери сега кои банки са първокласни", аз пуснах въпроса във форума, после обаче шефът , който междувременно звънял в БНБ, отмени задачката, защото всъщност не била актуална. Интересното е, че той твърди, че от БНБ казали, че в България нямало такива банки.
Благодаря много за информацията, уважаеми колеги.
Pitanka

Назад към Взаимопомощ