начало

Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС

Как да постъпя?

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Как да постъпя?

Мнениеот Кали » 02 Сеп 2004, 01:36

Имам следния проблем, дано да ми помогнете. Детето ми беше ухапано от друго дете по бузата. Извадила съм свидетелство от съдебно-медицинска експертиза на Медицинска академия. Нямаше причина за тази агресия спрямо детето ми. Родителите на другото дете (роми) не реагираха. Когато свекърва ми си позволи леко да шляпне чуждото дете, родителите му веднага долетяха с викове "въшливи българи", "ку*ви"... Бащата на циганчето налетя на бой и удари свекърва ми. Сега тя се страхува да подаде жалба в полицията. Въпросът ми е: аз какво мога да направя в този случай? Мога ли да подам жалба? Въобще - какви са правата ми в този случай в моята страна? КАк мога да защитя детето си и семейсйтвото си от по-нататъшни посегателства?
Кали

Re: Как да постъпя?

Мнениеот младежа » 02 Сеп 2004, 08:45

Или се дистанцирай от тези хора и не се замесвай в съдебни битки/ много време,нерви,пари и главоболия/ Или ги утрепи !
младежа

Мнениеот Кали » 02 Сеп 2004, 19:47

Добре, а ако успея да убедя свекърва ми подаде жалба в полицията? От там какви мерки ще предприемат? И ще бъдат ли ефективни? Не ми казвайте, че държавата не може да застане на моя страна по някакъв начин...
Кали

Мнениеот KIK » 02 Сеп 2004, 20:22

Кали, мисля че реагирате много емоционално. Не Ви упреквам - майка сте. По-добре си отговорете на следните въпроси:
Как щяхте да постъпите, ако Вашето дете беше ухапало чуждото? /Агресивността е ставнително често явление в детската възраст - с тая телевизия!/. Щяхте просто да се извините, да предложите обезщетение, да си преместите детето, или нещо друго?
Какво очаквате от полицията /съда/? Да вкара бащата в затвора? За колко време ще изкупи вината си - от 3 до 5 стигат ли?
Колкото до цигането, аз например водех детето си на градина в друг квартал - на 5 спирки, именно за да не е в мангалска компания...За съжаление вече са навсякъде.
Мисля, че никой няма да Ви обърне внимание - в полицията се занимават с наистина криминални изпълнения - кое от кое по-ужасни. Ако това Ви топли - съчувствам Ви.
KIK

Мнениеот RRH » 03 Сеп 2004, 13:33

Podaite jalba v raionnata prokuratura, kato opishete podrobno sluchaia. Jalbata da e sreshtu licata, koito sa vi obijdali i udarili. Deteto e nakazatelno neotgovorno, zatova niama smisal da se jalvate ot nego. I nai-vajnoto-ne kazvaite che ste udriali chujdoto dete, makar i slabo, zashtoto tova korenno shte promeni pravnata kvalifikacia na sluchaia.
Procedurata niama da e barza i leka, zatova se vaorajete s tarpenie.
RRH

Мнениеот cleo » 03 Сеп 2004, 14:32

Kali slushaite se w syweta na PRH, naweremeto kato stajant w prokuraturat rabotih po takyw kasus maloleten/momiche/ beshe prichinil sredna telesna powreda na swoj sauchenik deloto wleze w syda i prkluchi s prisyda .... nqma logika da se tolerirat prestypnite posegatelstwa sreshtu lichnostta, naj- malkoto zashtoto agresiqta e proqwa na slabost i edinstwenoto koeto moje da porodi e posledwashta agresiq
Аватар
cleo
Потребител

Мнениеот bgjurist » 03 Сеп 2004, 15:53

Не съм чел на другите колеги изказванията. Според мен, можете да заведете осъдителен иск срещу родителите на другото дете за уврежданията, които то е нанесло на Вашето дете.
bgjurist
Потребител

Мнениеот 444 » 03 Сеп 2004, 16:46

Gospoja,
Men ako pitate, nai- lesnia i barz na4in za vazmezdie e da si namerite hora da prebiat mangalite. Ne zashtoto sa romi, a prosto taka nai- mnogo shte vzemat ot duma.
444

Мнениеот Кали » 06 Сеп 2004, 12:38

Благодаря много на всички за съветите!
Кали

Назад към Взаимопомощ