начало

Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС

Няма дата за следващо заседание

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Няма дата за следващо заседание

Мнениеот Snuran » 14 Апр 2004, 16:34

На второ заседание по гражданско дело по Закона за отговорността на държавата след малка разправия със съдията, който ме лиши от правото да се изкажа и да уточна някои неща по случач (аз съм ищецът), беше приключено със следното:
"Делото да бъде докладвано на Софийски градски прокурор, като му се изпрати препис от протокола.". Дата за следващото заседание не беше насрочена.
Какво означава всичко това?
Snuran

Re: Няма дата за следващо заседание

Мнениеот adv. Yuliyan Dimitrov » 15 Апр 2004, 12:43

Не знам какво точно е станало в съдебното заседание, но не бива да влизате в спор със съдебния състав, разглеждащ делото. За всичко си има ред, не може кой когато поиска да се изказва пред съда, независимо дали е ищец или друг участник или страна по делото. Ако желаете да внесете някаква яснота по предмета на делото и не знаете в кой момент да го направите, най-добре го направете с писмена молба и я депозирайте в деловодството или по пощата, но не и чрез пререкания със съдиите в съдебната зала.
Вероятно ще получите призавка за следващото заседание.
adv. Yuliyan Dimitrov

Мнениеот 14 » 15 Апр 2004, 13:54

По тези дела е задължително участието на прокурор и ако такъв не е бил призован ,не се дава ход на делото ,праща се препис от исковата молба на съответния прокурор ,макар че не виждам ако ситуацията е такава защо делото е оставено без насрочване.Вижте добре протокола,няма начин там да не е записана причината.
14

Мнениеот Snuran » 15 Апр 2004, 15:24

Не съм взела думата, когато си искам. Поисках я от Съдията и той ми я предостави - мисля, че има разлика. След това обаче реши да ми я вземе.
Snuran

Назад към Взаимопомощ