начало

Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ

покупка на земя от чужденец

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

покупка на земя от чужденец

Мнениеот продавач » 11 Авг 2005, 18:51

Искам да попитам възможно ли е директно (без регистрации на ТД) чужденец да купи къща с двор в България. НАли вече измениха конституцията?? Как стоят нещата с практиката, или пак ще трябва заобиколна процедура?
продавач

Мнениеот monteskio » 11 Авг 2005, 18:58

Не е възможно. Трябва да се регисрира търговско дружество. Регистрацията се извършва в рамките на 10 дни. За да се подсигурите сключете предварителен договор.Там укажете, че дружеството е в процес на учредяване.

MONTESKIO
monteskio
Активен потребител

Мнениеот nikilex » 11 Авг 2005, 19:13

Чужденец може да купи къщата, но за да купи и двора е необходимо да си регистрира капиталово търговско дружество ООД/ЕООД или АД/ЕАД
С Уважение: ............................
nikilex
Потребител

Мнениеот monteskio » 11 Авг 2005, 19:16

Кой чужденец би купил само къщата без двора?!
Nikilex........?

monteskio
monteskio
Активен потребител

Мнениеот nikilex » 11 Авг 2005, 19:32

MONTESKIO, ти не си ли чел: Пипи Дългото чорапче организира похищение на Коледна елха
Автор: Астрид Линдгрен
??????????????????????????????
nikilex
Потребител

Мнениеот monteskio » 11 Авг 2005, 19:40

Уважаеми Колега nikilex,
Беше поставен конкретен въпрос и менно, възможно ли е директно (без регистрации на ТД) чужденец да купи КЪЩА С ДВОР в България.
Отговора, който съм дал, според мен най-точно отразява въпроса. Ако въпроса беше поставен с алтернативна възможност или къщата с двора или само къщата, то твоя отговор би бил правилен. В конкретния случай обаче няма алтернативност. Трябва да се чете внимателно.
Оставам с уважение към теб и Астрид Линдгрен.

MONTESKIO
monteskio
Активен потребител

ЗА ИЗКУСТВЕНОТО ОПЛОЖДАНЕ НА ЖЕНИТЕ

Мнениеот nikilex » 11 Авг 2005, 19:42

Б. Р. Относно темата ЗА ИЗКУСТВЕНОТО ОПЛОЖДАНЕ НА ЖЕНИТЕ -справил си се отлично - абсолютно професионално :wink:
Congratulations
:D
nikilex
Потребител

Мнениеот monteskio. » 11 Авг 2005, 20:05

Благодаря ти.))) Въпреки, че имам съмнения, тази тема да е майтап, но какво да се прави. Помагам с каквото мога.))
Успешен ден.

MONTESKIO
monteskio.

Мнениеот продавач » 11 Авг 2005, 20:45

не темата ми не е майтап...исках да видя дали нещата са се сизменили след изменението на Конституцията. чл.22 е изменен ,но не е изменен съответния член от ЗС, което ме обърква, затова и реших да попитам тук....значи остава варианта с капиталово дружество.

ПС: въпроса е за къща с двор, знам положението със суперфицията.
продавач

Назад към Взаимопомощ