начало

Цвета Желязкова е новият председател на окръжния съд във Варна Цвета Желязкова е новият председател на окръжния съд във Варна

стока във временен склад

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Мнениеот Гост » 08 Авг 2005, 18:09

Гост

Мнениеот Нора » 09 Авг 2005, 16:07

Благодаря, сайтът ми е познат, за съжаление той не дава конкретна оперативна информация, която получих от тук.
Нора

Мнениеот Нора » 09 Авг 2005, 16:18

Въпросът, разбира се, търпи развитие. Оказа се, че срокът за манифестиране не е 45, а 20 дни, които са изтекли преди има-няма 10 дена. Писмо-покана съгл. чл. 56 от ЗМ все още не сме получили. Това означава ли, че 30 дневния срок, след изтичането на който стоката се счита за изоставена в полза на държавата, не тече в момента?
Нора

Мнениеот MS » 09 Авг 2005, 16:41

30-ДНЕВНИЯ СРОК ПО ЧЛ.60, АЛ.1 ОТ ЗМ, ЩЕ ЗАПОЧНЕ ДА ТЕЧЕ ОТ ДЕНЯ НА ВРЪЧВАНЕ/ПОЛУЧАВАНЕТО ВИ НА ПИСМОТО ПОКАНА ЗА ИЗВЪРШВАНЕ НА НЕОБХОДИМИТЕ МИТНИЧЕСКИ ФОРМАЛНОСТИ.
MS

Мнениеот Нора » 10 Авг 2005, 09:29

И аз това прочетох, но защо още не сме го получили? Все пак за писмо в Бг става дума, не за чужбина.
Нора

Мнениеот MS » 10 Авг 2005, 09:48

Какво толкова се чудите,може и да го получите след половин година,все пак митниците работят с ограничен човешки ресурс и не е възможно веднага да ви поканят.
MS

Мнениеот Нора » 10 Авг 2005, 10:01

За ограничения човешки ресурс сигурно може да се спори. За поканата - още по-добре за нас, нали правилно съм разбрала?
Нора

Мнениеот MS » 10 Авг 2005, 10:59

МИСЛЯ,ЧЕ ВЕЧЕ ИЗЧЕРПАХМЕ ТЕМАТА.ВАРИАНТИТЕ СА ДВА-ПЛАЩАТЕ СИ ДЪЛЖИМОТО КЪМ БЮДЖЕТА НА ДЪРЖАВАТА,СЕГА ИЛИ ПО КЪСНО ИЛИ ВИ СЕ КОНФИСКУВА СТОКАТА.
MS

Предишна

Назад към Взаимопомощ