- Дата и час: 21 Ное 2024, 22:25 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
всичко за юрист - консулта
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
52 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
Re: всичко за юрист - консулта
Без да чета предишните съобщения изразявам възмущението си в начина, по който сте написал длъжността, която може би упражнявате. Моля Ви, колега, пише се юрисконсулт!!! Да не ви се смеят някъде, защото определено не сте направили печатна грешка...
- advokatbg
- Младши потребител
Също работя като юрисконсулт на голяма търговска фирма. Някои наистина получават добри заплати, но имам наблюденията, че повечето работодатели приравняват тази длъжност с административен секретар,/и като заплащане /, което много дразни. Колкото до статута на юрисконсулта - виж. Постановление № 60 от 25.12.1978 год. /отм. с § 1,т.2 от ПЗР на Постановление № 209 на МС от 25.11.1999 год./ След него няма друг документ, уреждащ статута на юрисконсултите. Може би се дължи на това, че съюза ни е "слаб" или на властимащите не им се занимава със подобни документи, знае ли човек.............
- 8873
колега аз също съм юрисконсулт ,но за този съюз в нета бях намерила адрес и телефон само това с какво се занимава , какъв е реда за членство , какво ми се предлага като член аз не зная ,а и не намирам за нужно да им звъня по телефона и да питам ,само бях разбрала че преди време подготвят закон за юрисконсултите
но явно това е било слух , не зная кой членува там и кой не ,но ако някой може да ми даде информация ще съм му благодарна ,имам чувството че този съюз си съществува колкото да не е без него
но явно това е било слух , не зная кой членува там и кой не ,но ако някой може да ми даде информация ще съм му благодарна ,имам чувството че този съюз си съществува колкото да не е без него
- donna2
- Потребител
Колеги, преди около година имаше среща на стари кадри-юристконсулти и белгийски експерти, за изготвяне на законопроект /по белгийски модел/! Но незнам дали е внесен в парламентаи какво е станало с него!
Моя приятелка ще кандидатстава за юристконсулт в банка и е притеснена от естеството на работата - кажете си мнението!
Моя приятелка ще кандидатстава за юристконсулт в банка и е притеснена от естеството на работата - кажете си мнението!
- s
Искам да вметна нещо.
Бих те посъветвала да се преквалифицираш в управление на човешките ресурси. В голямо частно предприятие като Мениджър УЧР, заплатата би трябвало да ти е четирицифрена. Нетно.
[%sig%]
Бих те посъветвала да се преквалифицираш в управление на човешките ресурси. В голямо частно предприятие като Мениджър УЧР, заплатата би трябвало да ти е четирицифрена. Нетно.
[%sig%]
- деси
Ако не се лъжа имат офис приемна или каквото е там на ул. "Пиротска" 7,в сградата на Съюза на юристите. По едно време им имах и телефона, спомням си и за нещо като приемно време в четвъртък.При всички случай информацията ми е от преди около година и половина, но не пречи да провериш, сигурно още са там.
Успех!!!
Успех!!!
- Анастасия.Терзиева
зная че има телефон но за тая организация се знае много малко ,а и те не правят нищо за да са по достъпни
- donna2
- Потребител
Имат организирана екскурзия за Великден !!!!!!!! Звънни им, мисля ,че до Банско и планините,окол 100 лв. за 3-4 дни .Така,че са полезна организация !!!
- Младежа
Re: всичко за юрисконсулта
Препоръчвам Ви http://www.nalilg.org, където има също много интересни неща. Това е сайта на НАПИМС. Работя като юрисконсулт на държавна работа и засега съм доволна. Утре ще пиша повече, защото работния ми ден свърши.
- u.k.
ПРОЕКТ ЗА ИЗМЕНЕНИЕ НА ГРАЖДАНСКИЯ ПРОЦЕСУАЛЕН КОДЕКС
Чл. 20. (1) Представители на страните по пълномощие могат да бъдат:
а) адвокатите;
б) родителите, децата и съпругът; СЛЕДВА ДА СЕ ОТМЕНИ
в) юрисконсултите или други служители с юридическо образование при учрежденията, предприятията, кооперациите и другите обществени организации и юридически лица; СЛЕДВА ДА СЕ ОТМЕНИ
г) (нова - ДВ, бр. 1 от 1963 г.) юристите от социалноправните кабинети при здравните заведения, които представляват майките и децата, нуждаещи се от правна помощ; СЛЕДВА ДА СЕ ОТМЕНИ
д) (нова - ДВ, бр. 124 от 1997 г.) областните управители, упълномощени от министъра на финансите или от министъра на регионалното развитие и благоустройството, в случаите по чл. 18, ал. 3 и 4;
е) (предишна б. "г" - ДВ, бр. 1 от 1963 г., предишна б. "д", бр. 124 от 1997 г.) други лица, предвидени в законите.
(2) (Изм. - ДВ, бр. 27 от 1986 г., бр. 124 от 1997 г.) Синдикалните организации и техните поделения могат да представляват работниците и служителите.СЛЕДВА ДА СЕ ОТМЕНИ
ОСТАВА СПОРЕН ВЪПРОСЪТ ДОКОЛКО МОЖЕ ДА СЪЩЕСТВУВА ФИГУРАТА НА ЮРИСТКОНСУЛТА - НИЕ СМЯТАМЕ, ЧЕ ТЯ Е ПРИЛОЖИМА ЕДИНСТВЕНО И САМО ЗА ДСЪРЖАВНИТЕ УЧРЕЖДЕНИЯ И ТО БЕЗ ДА ОСЪЩЕСТВЯВАТ ПРОЦЕСУАЛНО ПРЕДСТАВИТЕЛСТВО, А В ЗАКОНА ЗА АДВОКАТУРАТА ДА СЕ ОТБЕЛЕЖИ ИЗРИЧНО, ЧЕ ПРАВНА ЗАЩИТА И СЪДЕЙСТВИЕ СЕ ПРЕДОСТАВЯТ САМО И ЕДИНСТВЕНО ОТ А Д В О К А Т И
Чл. 20. (1) Представители на страните по пълномощие могат да бъдат:
а) адвокатите;
б) родителите, децата и съпругът; СЛЕДВА ДА СЕ ОТМЕНИ
в) юрисконсултите или други служители с юридическо образование при учрежденията, предприятията, кооперациите и другите обществени организации и юридически лица; СЛЕДВА ДА СЕ ОТМЕНИ
г) (нова - ДВ, бр. 1 от 1963 г.) юристите от социалноправните кабинети при здравните заведения, които представляват майките и децата, нуждаещи се от правна помощ; СЛЕДВА ДА СЕ ОТМЕНИ
д) (нова - ДВ, бр. 124 от 1997 г.) областните управители, упълномощени от министъра на финансите или от министъра на регионалното развитие и благоустройството, в случаите по чл. 18, ал. 3 и 4;
е) (предишна б. "г" - ДВ, бр. 1 от 1963 г., предишна б. "д", бр. 124 от 1997 г.) други лица, предвидени в законите.
(2) (Изм. - ДВ, бр. 27 от 1986 г., бр. 124 от 1997 г.) Синдикалните организации и техните поделения могат да представляват работниците и служителите.СЛЕДВА ДА СЕ ОТМЕНИ
ОСТАВА СПОРЕН ВЪПРОСЪТ ДОКОЛКО МОЖЕ ДА СЪЩЕСТВУВА ФИГУРАТА НА ЮРИСТКОНСУЛТА - НИЕ СМЯТАМЕ, ЧЕ ТЯ Е ПРИЛОЖИМА ЕДИНСТВЕНО И САМО ЗА ДСЪРЖАВНИТЕ УЧРЕЖДЕНИЯ И ТО БЕЗ ДА ОСЪЩЕСТВЯВАТ ПРОЦЕСУАЛНО ПРЕДСТАВИТЕЛСТВО, А В ЗАКОНА ЗА АДВОКАТУРАТА ДА СЕ ОТБЕЛЕЖИ ИЗРИЧНО, ЧЕ ПРАВНА ЗАЩИТА И СЪДЕЙСТВИЕ СЕ ПРЕДОСТАВЯТ САМО И ЕДИНСТВЕНО ОТ А Д В О К А Т И
- Далай Лама
Преди всичко, уважаема Дженифър, необходимо е да знаеш, че се пише юрисконсулт. Няма да ти припомням каква е етимологията на думата, защото едва ли някога си я знаела, а пък едва ли знаеш и какво е етимология.
Повече не считам за нужно да те отварям - безплатен обяд няма, нали знаеш.
Весело юрист-консултантсване.
P.S. Знаете ли коя българска дума има пет думи, а може да се напише с шест правописни грешки?
Повече не считам за нужно да те отварям - безплатен обяд няма, нали знаеш.
Весело юрист-консултантсване.
P.S. Знаете ли коя българска дума има пет думи, а може да се напише с шест правописни грешки?
- pravopisen re4nik
Men kato iuriskonsult na Banka mi e dobre, DMS niamame no imame bonusi.
- banker
- Нов потребител
може ли юрисконсулт да се явява по бракоразводни дела на служители от администрация
- анонимен
Ако това беше възможно, то най-сладкото щеше да бъде да си юрисконсулт - хем ти върви заплатата, хем си докарваш допълнителни доходи от бракоразводни дела. А и адвокатското пълномощно избягваш... Ако не е измислено все още, то със сигурност ще го измисли българин!
- SOS1
ne . Kak ще си депозираш пълномощно от фирмата в което да фигурира и упълномощаване за действия които не са свързани с дейността на фирмата . Тия пък твоите шефове искат да минат съвсем без пари / да си наемат бракоразводен адвокат , де/
- гала
Йо Йо rulez! :)
Прав си и ти НеКонсулт, от гигантско значение е къде точно работиш. Съдейки по ДМСто, обаче, Йо Йо вероятно гледа филми на РСто в сериозно учреждение. А там от личен опит ще кажа, че "трите точки" ти се късат доста често. Оттук бих предупредил, да не се търси мнението на ЙоЙо като на кино-критик - надали има време за толкова филми! :)
И още един голям минус - в повечето случаи мнението е, че трябва да разбираш от ВСИЧКО! За разлика от адвокатът, който може да прати по дяволите всеки който иска да го занимава с някой казус, с който просто не му се занимава или не разбира, юрисконсултът това не го може... Той ще изгуби част от косата и и живота си в трескаво ровене в непонятни текстове, ама ще трябва да даде отговор.
Всичко си има цена, ДМСтата - също! :)
Прав си и ти НеКонсулт, от гигантско значение е къде точно работиш. Съдейки по ДМСто, обаче, Йо Йо вероятно гледа филми на РСто в сериозно учреждение. А там от личен опит ще кажа, че "трите точки" ти се късат доста често. Оттук бих предупредил, да не се търси мнението на ЙоЙо като на кино-критик - надали има време за толкова филми! :)
И още един голям минус - в повечето случаи мнението е, че трябва да разбираш от ВСИЧКО! За разлика от адвокатът, който може да прати по дяволите всеки който иска да го занимава с някой казус, с който просто не му се занимава или не разбира, юрисконсултът това не го може... Той ще изгуби част от косата и и живота си в трескаво ровене в непонятни текстове, ама ще трябва да даде отговор.
Всичко си има цена, ДМСтата - също! :)
- Объркан
Може ли юрисконсулта да работи на граждански договор, в който да се упоменава, че осъществява тази длъжност?
- Zu
Леле много си кух!
Купи си гумичка и изтрии "Т" от юрисконсулта, ъдвукъте-ЗАКОНОТВОРЕЦО!
[%sig%]
Купи си гумичка и изтрии "Т" от юрисконсулта, ъдвукъте-ЗАКОНОТВОРЕЦО!
[%sig%]
- mishoni
- Младши потребител
Може, аз например съм юрисконсулт на две фирми-в едната съм на трудов договор, а в другата на граждански!
- Гергана
Не се ориентирам нещо в новия закон за адвокатурата. Стажа като юрисконсулт зачита ли се при записване в адвокатската колегия или не?
- craghack
- Младши потребител
52 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
|
|