начало

Цвета Желязкова е новият председател на окръжния съд във Варна Цвета Желязкова е новият председател на окръжния съд във Варна

ХЕМ МЕ БИХА, ХЕМ ПЛАЩАМ НА БИЯЧА!

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Мнениеот nikilex » 11 Авг 2005, 18:13

Пред апелативен съд трябва да обжалвате определението за отмяна на присъда на окръжния съд, постановена от районене съд.
Тази дата 17.08.2005 написана ли е някъде или вие сама сте си я "изчислила" ?
Законовия срок е 7 календарни дни - явно е пропуснат :cry:
С Уважение: ............................
nikilex
Потребител

Мнениеот битата » 11 Авг 2005, 20:02

Имам решение на ОС от 25.07.2005 год.в което пише/цитирам/ Водим от горното ....Окръжен съд РЕШИ ОТМЕНЯВА ИЗЦЯЛО ПРИСЪДА №..../2005 год. постановенао ....н.с. по НЧХД№.../04 год. по поиса на ....РС и ПРЕКРАТЯВА нак.производство против .......... от гр. ..... ПОРАДИ ИЗТЕКЛА ДАВНОСТ по чл.81 ал.3 от НК.(
ОСЪЖДА....../мен/ да заплати на.....подс./ ДЕЛОВОДНИ РАЗНОСКИ ОБЩО В РАЗМЕР НА 403.00 лева.
Решението подлежи на обжалване пред ВТАС в 15 дневен српок от съобщението до страните, че е изготвено.

ПРЕДСЕДАТЕЛ:............. ЧЛЕНОВЕ

получих го на 29.08.2005 год.
битата

Можело значи ...

Мнениеот nikilex » 11 Авг 2005, 20:34

Това вече е нещо друго, но още по - неясно :cry:
Вие имате РЕШЕНИЕ на ОС, а не ОПРЕДЕЛЕНИЕ. Решенията подлежат на обжалване пред ВКС - Върховен /а не Великотърновски/ касационен съд.
На прима виста: ОЩЕ УТРЕ подайте проформа Жалба до която и да е съдебна инстанция. Напишете: Не съм доволна от Решение № ... на ОС, с което се отменя Присъда № ... на РС и ... в последствие в съд. заседание ще уточня подробни мотиви и т . н. ......
По подсъдност същата ще бъде препратена служебно на съответния компетентен съд.
ОЩЕ УТРЕ ЗА ДА НЕ ПРОПУСНЕТЕ СРОКА
С Уважение: ............................
nikilex
Потребител

Мнениеот Гост » 11 Авг 2005, 21:57

Възможно ли е да е грешка на секретарката и да е подписал съдията без да е прочел, което ми се е случвало пък на мен/адвокат съм и следя дискусията/. :?
Гост

Мнениеот битата » 11 Авг 2005, 22:02

ХИЛЯДИ БЛАГОДАРНОСТИ !!! Адвокат ли сте?
битата

Предишна

Назад към Взаимопомощ