- Дата и час: 27 Ное 2024, 02:20 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
провокация от данъчни - мога ли да претендирам
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
14 мнения
• Страница 1 от 1
провокация от данъчни - мога ли да претендирам
Влизат трима. Искат крушка за 50 ст. Донася се такава. Единия хвърля 50 ст. и тръгва да си излиза. Обслужва се следващ клиент. Връща се излизащия и се легитимира. Съответно съставя протокол. Мога ли да възразя, че е провокирал с поведението си продавача използвайки създалата се опашка?
- pams
В СРС този номер едва да мине. Най-много да намалят санкцията на минимума. Търговецът е длъжен да маркира продажбите, фактическото предаване на касовата бележка не е от значение за изхода на делото. От значение е и обстоятелството, дали сте маркирали и втората продажба, имоало ли е други хора в търговския обект и т.н. По едно мое дело твърдяхме, че продажбата е маркирана с друга такава в една касова бележка и НП падна. Но всичко зависи от събраните по делото доказателства, в това число и разпита на съставителя на акта и евентуално вашия свидетел.
- Гост
Опашка не опашка, 50 стотинки 500 000 стотинки - касов бон. Да беше го издал оня като си излезе преди да обслужиш другите клиенти. И те да знаеш по един не ходят /данъчните/, другият си е бил на опашката. А тия свидетели дето ще ти свидетелстват има кажи че има един състав по НК ... сещаш се. Дали ще мине - никой не може да ти гарантира.
- ivon
бЛАГОДАРЯ НА ВСИЧКИ. ХУБАВО Е ДА ИМА И ПРОТИВОПОЛОЖНИ МНЕНИЯ ЗА ДА СЕ НАПРАВИ ИЗБОР А СОБСТВЕНИКА НА МАГАЗИНА НАПРАВИ СВОЯ ДА СИ ПЛАТИ ГЛОБАТА КОЯТО ЩЕ МУ СЕ НАЛОЖИ ТЪЙ КАТО И АЗ СЪМ НА МНЕНИЕТО НА ПОСЛЕДНИЯ КОЛЕГА НО МИ СЕ ИСКАШЕ ДА "ПРЕБОРИМ" ДАНЪЧНИ ЗАТОВА БЛАГОДАРЯ НА ПРЕДХОДНИТЕ КОЛЕГИ ЧЕ СПОДЕЛИХА СВОЯ ОПИТ
- Гост
Това не е " преборване на данъчните " . Това , че търговецът не е отчел извършената продажба , чрез издаване на касова бележка губим всички . Като плаща по-малки данъци , ще са по - малко парите и за здравеопазване и за обучение и за заплати , а от там и за търговеца ще е зле , защото няма да има кой да пазарува... Нещата са яко навързани и трябва да спрем да гледаме едностранно . Всеки трябва да започне да си плаща за "терикатлъка" , а не само да се оплакваме , че видите ли " Държавата какво е направила за нас , та ние да правим за нея?" . С такива расъждения и в ЕС да ни приемат , пак ще сме си на същото дередже.
- roro
Съгласна съм с последното мнение, омръзнало ми е да се чуствам гадно и другите да си го изкарват на мен, че работя в държавно учреждение.
Омръзнало ми е и от съдии, дето са предубедени и ни имат за измет, а не си правят сметката, че и техните добри заплатки и всички други екстри идват от това, което ни е съберем.
Омръзнало ми е и от съдии, дето са предубедени и ни имат за измет, а не си правят сметката, че и техните добри заплатки и всички други екстри идват от това, което ни е съберем.
- MS
Ако глабата е била манимална или малко над нея, Ви лазбирам, че сте платили! Но ако е 1 000 лв, както е обикновено, аз не бих се отказала! Много пъти данъчните злоупотребяват с правата дадени им от Закона и само дрънчат от хората. Не са редки случаите и да се заяждат и ако не им платиш обяда да ти пишат протокол без основание.
- Гост
По отношение на платени данъци собственика на този обект е много добре за миналата година е внесъл на държавата 21 000 лева данък и тази година досега е обявил оборот около 90 000 лв. Считам, че грешката на един работник на каса не трябва да рефлектира върху собственика. При засичане на касата от данъчния се оказва, че същия има около 6 лева в повече. Написал е обяснение за тях, че му били от бакшиши. Считате ли, че човек, който плаща такива данъци е издал заповед да не се издават бонове, аз лично вярвам, че това е лично решение на работника. Не знаем още каква ще е глобата. Разчитаме да е минималната от 500 лв.
- Гост
Много пъти данъчните злоупотребяват с правата дадени им от Закона и само дрънчат от хората. Не са редки случаите и да се заяждат и ако не им платиш обяда да ти пишат протокол без основание.
Още повече пъти , да не кажа перманентно , търговците злоупотребяват и не спазват задълженията си по отчитане на оборота! Вие правите ли разлика между " служебен бон " и " финансов бон"? Най- обичам като си потърся касовата бележка , след като не са ми издали да ме попитат "ама Вие искате ли ?" или "това какво е?" и да ми сочат " служебния бон , който са ми дали и с който всъщност продажбата не е отчетена.
А такова понятие като " писане на протокол без основание " , просто не съществува . Данъчните органи са длъжни да извършват текущи проверки по спазване на законодателството . И ако на търговецът всичко му е редовно , няма да му се налага да " плаща обяда " , защото му е по - изгодно , а ще се остави да бъде надлежно проверен . Протокол се съставя винаги при извършване на проверка , независимо дали са констатирани нарушения или не .
Още повече пъти , да не кажа перманентно , търговците злоупотребяват и не спазват задълженията си по отчитане на оборота! Вие правите ли разлика между " служебен бон " и " финансов бон"? Най- обичам като си потърся касовата бележка , след като не са ми издали да ме попитат "ама Вие искате ли ?" или "това какво е?" и да ми сочат " служебния бон , който са ми дали и с който всъщност продажбата не е отчетена.
А такова понятие като " писане на протокол без основание " , просто не съществува . Данъчните органи са длъжни да извършват текущи проверки по спазване на законодателството . И ако на търговецът всичко му е редовно , няма да му се налага да " плаща обяда " , защото му е по - изгодно , а ще се остави да бъде надлежно проверен . Протокол се съставя винаги при извършване на проверка , независимо дали са констатирани нарушения или не .
- roro
MS написа:Съгласна съм с последното мнение, омръзнало ми е да се чуствам гадно и другите да си го изкарват на мен, че работя в държавно учреждение.
Права си. Би ли ми дала i-mail?
- ivon
Да, протокол би трябвало да се съставя винаги, но данъчните използват това, като оръжие, т.к могат и да не пишат нищо въпреки, че са констатирали нарушение. Лично в моя магазин са идвали и са искали пари за обяд- явно това е редовния номер! И нищо не писаха, нито протокол, нито акт. Да не говорим, че комисионната за да "оправят" ДРА на данъчните е 10% и много нагло я предлагат и тормозят хората, които ги е страх, т.к ако не я платят- лошо.
- meri
- Потребител
14 мнения
• Страница 1 от 1
|
|