начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

Лизинг

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Лизинг

Мнениеот Деси » 02 Авг 2005, 14:24

Кои фирми могат да отдават движими вещи под наем. счетоводно наречени договор за финансов лизинг. Има ли специални изисквания за да дадеш Движима вещ на друга фирма и тя да ти я изплаща 5 години например.Благодаря
Деси

Мнениеот lil » 02 Авг 2005, 14:41

Виж чл.1 ал. 5 и 6 от Закона за банките и чл. 342-347 от Търговския закон.
lil
Младши потребител

Мнениеот Таня » 02 Авг 2005, 14:48

Според счетоводното законодтелство отдаването под наем е оператиен лизинг ,който нява нищо общо с финансовия лизинг. Уточнете каква искате да правите.А най-добре си наемете счетоводител.
Таня

лизинг

Мнениеот Деси » 02 Авг 2005, 15:03

Счетоводните и д9анъчни закони разрешават и оперативен и финансов лизинг . Това е сигурно аз съм счетоводител. Затова се обръщам към вас Юристи дали юридически ми е забранено като обикновенно дружество извършващо производство да отдавам вещ под наем с презюмция накрая на периода да се прехвърли собствеността.
Деси

Мнениеот lil » 02 Авг 2005, 16:33

Не, няма забрана да извършвате финансов лизинг( сделката не подлежи на лицензионен или разрешителен режим).
http://www.leasing-bulgaria.org
lil
Младши потребител

Мнениеот neznae6ta » 02 Авг 2005, 18:23

kakva e razlikata megdu operativen i finansov lizing :oops:
neznae6ta

Мнениеот Деси » 03 Авг 2005, 09:16

Лизингов договор-споразумение, по силата на което наемодателят предоставя на наемателя срещу еднократно плащане или серия от плащания (наем) правото на ползване на определен актив за договорен срок.
Финансов лизинг-лизингов договор, при който наемодателят прехвърля на наемателя в значителна степен всички рискове и изгоди, свързани със собствеността върху актива. В крайна сметка правото на собственост може да бъде или да не бъде прехвърлено.
Експлоатационен лизинг-всеки друг лизингов договор, при който не са налице изискванията за финансов лизинг.
СС17
Деси

Мнениеот Деси » 03 Авг 2005, 09:21

Ужасно ви благодаря. Радвам се че ми помогнахте да защитя с факти мнението си
Деси

Назад към Взаимопомощ