начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

Делба на месечни разходи

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Делба на месечни разходи

Мнениеот desinca » 01 Авг 2005, 21:09

Здравейте на всички!
Имам нужда от малко помощ. През месец април т.г. родителите ми се разведоха, но преди това приписаха апартамента (76 кв.м.) между мен и сестра ми. В нотариалния акт пише, че се "дарява" на мен и сестра ми и с доживотно ползване от страна на майка ни. Сестра ми живее при съпруга си, а в жилището сме аз и майка ми (с която сме в много обтегнати отношения). Въпросите ми са:
1. Имам ли законово основание да поискам майка ми да поеме половината от месечните разноски на това жилище
2. Имам ли право да продавам, отдавам под наем или ипотекирам моята част от него.
Предварително благодаря!
desinca
Нов потребител

Мнениеот Фронтмен » 02 Авг 2005, 11:16

Храни куче/......... за да те лае..... Нямам Думи....
Фронтмен

Мнениеот desinca » 02 Авг 2005, 11:41

Не давай оценка, без да знаеш как са нещата в действителност, а тук не е мястото да ги коментирам. На 27 години съм и от 13-годишна се издържам сама.Така че израза ти е доста неуместен. Искам съвет, а не оценка на начина ми на мислене и живот.
desinca
Нов потребител

ne iskam da te trevoja

Мнениеот anastassia terzieva » 02 Авг 2005, 14:58

no ako polzvaneto e zapazeno samo za maika ti, vapreki che ti pritejavash polovinata ot sobstvenostta varhu apartamenta tia moje da te izhvarli ot nego...
e sled kato si jiviala tam poveche ot 6 meseca shte i se naloji da te osadi za da te izhvarli no ako reshi shte e samo vapros na vreme
anastassia terzieva

Назад към Взаимопомощ