начало

Цвета Желязкова е новият председател на окръжния съд във Варна Цвета Желязкова е новият председател на окръжния съд във Варна

Дайте съвет!

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Дайте съвет!

Мнениеот колежка » 28 Юли 2005, 20:05

Колеги, имам въпрос на който Вие можете да ми отговорите!
Адвокат съм в областен град и имам клиенти от едно малко градче/ същата област, друга община/, които имат възможност и ми предлагат да идвам в града им , като ми предлагат и офис за да поема работата там. Знам, че много колеги го правят/имам офис в областния град-там ми е съд.адрес/, като дори си правят реклама чрез обяви в кметството, по радиовъзела и т.н. Кажете ми легалния начин, моля Ви! 8)
колежка

Мнениеот същата » 30 Юли 2005, 19:37

МОЛЯ ВИ , КОЛЕГИ! ВЪПРОСА МИ ЛИ Е ТЪП, ИЛИ НИКОЙ НЕ ЗНАЕ?! :lol: :shock:
същата

Мнениеот друга колежка » 31 Юли 2005, 10:51

Всъщност не разбрах какъв е проблема? Няма пречка да упражнявате адвокатска професия и на друго място. Не мисля, че е нарушение. Освен това нямате ли в колегията вписани адвокати, които са от София или от друг град и само са вписани във вашата колегия?
друга колежка

Мнениеот Предната » 31 Юли 2005, 12:38

Колежке, благодаря, че се отзовахте! Аз съм от една адвокатска колегия, а седалището ми е в друг град. Въпроса е, дали мога и под каква форма да си отворя още две кантори/по-скоро два пъти в седмицата само да ходя там и да се срещам с клиенти, а не да ги разкарвам до кантората ми, където е съд.ми адрес/? :P
Предната

Мнениеот Гост » 31 Юли 2005, 16:49

същата написа:МОЛЯ ВИ , КОЛЕГИ! ВЪПРОСА МИ ЛИ Е ТЪП, ИЛИ НИКОЙ НЕ ЗНАЕ?! :lol: :shock:
Гост

Re: Дайте съвет!

Мнениеот Гост » 31 Юли 2005, 20:18

колежка написа:Колеги, имам въпрос на който Вие можете да ми отговорите!
Адвокат съм в областен град и имам клиенти от едно малко градче/ същата област, друга община/, които имат възможност и ми предлагат да идвам в града им , като ми предлагат и офис за да поема работата там. Знам, че много колеги го правят/имам офис в областния град-там ми е съд.адрес/, като дори си правят реклама чрез обяви в кметството, по радиовъзела и т.н. Кажете ми легалния начин, моля Ви! 8)
Гост

Мнениеот benzi » 01 Авг 2005, 10:14

Отидете в колегията в която Сте вписана и заявете и впишете колкото си кантори искате като посочите населеното място и адреса.Адвокатската професия е свободнта професия.Упражнявайте я в пределите на Република България и успех!
benzi
Младши потребител

Назад към Взаимопомощ