начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

Заличаване ЕТ - без движение

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Заличаване ЕТ - без движение

Мнениеот Анелия » 27 Юли 2005, 14:03

Колеги не мога да разбера аз ли не разбирам или...
Подала съм заявление за заличаване на ЕТ, тъй като човекът е починал, а наследниците не желаят да продължат дейността. Представила съм Акт за смърт, удостоверение за наследници, съобщенаята по ДПК и от НОИ. Заявлението е оставено без движение с резолюция " Липсва декларация от наследниците за липса на производство по несъстоятелност за ЕТ и липса на задължения на ЕТ "
Каква е тази декларация. До сега никой колега не може да ми отговори при положение че всеки твърди че наскоро е заличавал ЕТ и не са искани такива декларации. Опитват се да ме убедят че това са същите декларации като при регистриране на ЕТ, но аз не намирм логика в това, нито законаво основание да ми искат такива декларации от наследниците.
Ако имате някакви идеи моля да ги споделите.
Анелия

Мнениеот практикуващ » 27 Юли 2005, 14:25

Не търсете логика!Напоследък Фирмено отделение на СГС твори право.Например 1-ви с-в/Йосифова/.Във връзка с нейна идиотска резолюция направих аргументирана молба да си отмени резолюцията.Бях готов евентуално да обжалвам,но тя отмени резолюцията си.Има и друг подход-жалба до Председателя на съда,че с незаконосъобразни резолюции се създават условия за създаване на корупционна среда в съда.Ефектът винаги е добър и на съдията ще се наложи да попише!
практикуващ

Мнениеот lil » 27 Юли 2005, 15:47

ето ви нещо за аргументация

ОПРЕДЕЛЕНИЕ N 389 от 10 юни 1997 г.
по ч. гр. д. N 269/96 г., V г. о., докладчик съдията
Маргарита Златарева

Съдебна практика, Бюлетин на ВКС и ВАС на РБ, кн. 7 -
8 от 1997 г., стр. 30

С РЕГИСТРИРАНЕТО СИ КАТО ЕДНОЛИЧЕН ТЪРГОВЕЦ ФИЗИЧЕСКО
ЛИЦЕ НЕ ПРИДОБИВА ПРАВОСУБЕКТНОСТ, РАЗЛИЧНА ОТ ТАЗИ,
КОЯТО ПРИТЕЖАВА КАТО ФИЗИЧЕСКО ЛИЦЕ.
СЛЕД ПРЕКРАТЯВАНЕ ДЕЙНОСТТА НА ФИЗИЧЕСКОТО ЛИЦЕ КАТО