начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

как да разбера кое е първото заведено изпълнително дело към

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Мнениеот лоша и грозна » 20 Юни 2005, 23:53

как да разбера кое е първото заведено изпълнително дело към даден човек?
малко некомпетентно е зададен въпроса ,ама....
става дума за :
след подписана запис на заповед за определена сума се води дело,но се оказва 4е то не е първото/тоест са завлечени доста хора преди мен/ и ако аз не се включа в първата вълна /първото дело/няма как да си получа парите /защото възможностите за плащане са ограничени/
та затова питам някои знае ли как /в регистър или ????/мога да азбера кое е първото заведено срещу въпросното лице дело?
лоша и грозна

Мнениеот kamishka » 21 Юни 2005, 19:36

трябва да отидеш в регистратура на съдебно-изпълнителната служба и там да помолиш деловодителката по егн на длъжника да ти направи справка дали има заведени съдебно-изпълнителни дела срещу него. по справката в компютъра на СИС излизат всички дела. Ако има възможно е да се присъединиш към някое от тях, по което има вече наложени възбрани или запори на имуществото на длъжника.
kamishka
Младши потребител

Мнениеот lo6aigrozna » 21 Юни 2005, 20:19

благодаря за отговора
lo6aigrozna
Нов потребител

Мнениеот lo6aigrozna1 » 23 Юни 2005, 16:36

Пак търся помощ по същия проблем
Длъжника е с местоживеене Стара Загора и делата би трябвало да са заведени по нейния постоянен адрес.
Възможно ли е аз да не ходя до там,за да правя тази проверка.
Знаете ли да има възможност да се провери през интернет или знам ли.....
имам ЕГН то и трите и имена
Знам 4е с картите на ДАКСИ се прави подобно разузнаване но фирмено,дали има нещо подобно и за физически лица????
lo6aigrozna1

Мнениеот kamishka » 23 Юни 2005, 18:04

за съжаление не знам да може да се прави такава справка по друг начин, освен на място в съдебно-изпълнителната служба
kamishka
Младши потребител

Мнениеот т » 11 Юли 2005, 22:01

съдебно изпълнителните служби едва ли разполагат с интернет. Можете чрез интернет да се свържете с адвокат от Стара Загора/има и телефони и мобилни тел./ и да се уговорите/ съответно- справка- плащане/ :shock:
т

Назад към Взаимопомощ