начало

Две комисии на ВСС: Сарафов има професионалните и нравствени качества за главен прокурор Две комисии на ВСС: Сарафов има професионалните и нравствени качества за главен прокурор

Помогнете моля -изпуснат ли е срокът??????

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Помогнете моля -изпуснат ли е срокът??????

Мнениеот Мария » 29 Юни 2005, 16:30

Моля Ви за помощ. Спечелих дело пред ВАС . Бях неправомерно съкратена от Държавната агенция по метрология като държавен служител , точно преди да се пенсионирам. Само че адвокатката ми е пропеснала да ме запознае със всички детайли.
Решението е излязло още края на април 2005 г.
Аз обаче решение не съм получила.

Въпросът е следният : Аз ли трабва да си търся решението или съдът трябва да ме уведоми и от кога започва да тече срокът в който аз трябва да си подам молба за възстановяване на работа : ОТ ДАТАТА НА РЕШЕНИЕТО НА СЪДА ИЛИ ОТ ДАТАТА НА КОЯТО АЗ СЪМ ПОЛУЧИЛА РЕШЕНИЕТО.

БЛАГОДАРЯ НА ВСИЧКИ ИЗРАЗИЛИ СТАНОВИЩЕ ПО МОЯ ПРОБЛЕМ
Мария

Мнениеот Гост » 29 Юни 2005, 17:16

дай си номера на делото и ще ти изпратя решението
Гост

Мнениеот Гост » 29 Юни 2005, 17:21

ВАС няма да ти изпрати решението, ти сама трябва да си го поискаш - с молба за препис и тогава ще го получиш. Може и да си ги изпринтиш от нета: http://www.sac.government.bg.
Гост

??? А от кога започва да тече двуседмичният срок

Мнениеот Мария » 30 Юни 2005, 10:06

А от кога започва да тече двуседмичният срок за подаване на молба за явяване за възстановяване на работа ???
И ако е изпуснат срока , дали имам шанс при дело за имуществените спорове да ми се изплатят паричните обезщетения за времето през което не съм била на държавна служба . Моля Ви за отговор , защото ако съм си изпуснала срока , поне да зная дали имам шанс да си получа обезщетенията.

Предварително МНОГО благодаря !
Мария

Мнениеот Гост » 30 Юни 2005, 10:24

добре де дайте си номера на делото, за да погледна решението... така без никаква информация е трудно да се дадат, каквито и да било отговори
Гост

ОГОВОР

Мнениеот МАРИЯ » 30 Юни 2005, 12:44

НОМЕРЪТ НА ДЕЛОТО Е 9141/2004г. , А РЕШЕНИЕТО НА ВАС Е № 3697 ОТ 25,04,2005г.
МАРИЯ

Мнениеот N2 » 30 Юни 2005, 15:33

Започва да тече от датата, в която сте узнали за решението.
Тъй като ВАС не изпращат съобщения, когато действат като последна инстанция, срокът започва да тече от датата, когато сте се подписали в канцеларията на съда или сте подали молба за препис.
N2

Назад към Взаимопомощ