начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

гражданско дружество

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

гражданско дружество

Мнениеот donna-1 » 12 Юни 2005, 18:30

дружество по ззд.знам,че при тях няма удостоверения за уникалност на името и затова може да се регистрират две и повече с едно име.НО И ТОВА Е ВЪПРОСА-ВСЯКО ТРЯБВА ДА СИ ИМА ОТДЕЛНА ДАНЪЧНА РЕГИСТРАЦАЯ,НАЛИ?те си остават отделни правни субекти!
donna-1

Re: гражданско дружество

Мнениеот valsorimin » 12 Юни 2005, 18:41

donna-1 написа:

> дружество по ззд.знам,че при тях няма удостоверения за
> уникалност на името и затова може да се регистрират две и
> повече с едно име.НО И ТОВА Е ВЪПРОСА-ВСЯКО ТРЯБВА ДА СИ ИМА
> ОТДЕЛНА ДАНЪЧНА РЕГИСТРАЦАЯ,НАЛИ?те си остават отделни правни
> субекти!

този,който има намерение да прави сериозен бизнес не би създал гражданско дружество по ЗЗД.Един ден тази широко отворена врата,наречена гражданско дружество ще бъде затворена и заключена и тогава ,притежаващите го да му мислят.Идеята на ЗЗД е ,създавайки гражданско дружество,чрез него да се постигне определена цел.Не може да се създаде гражданско дружество за постигане на определена цел в търговията,защото там единствената цел са парите и не може да се каже кога те са достатъчно.
valsorimin

Мнениеот donna-1 » 12 Юни 2005, 18:45

знам,но все пак са факт и конкретната цел е построяване на обект,но на въпроса все пак.
donna-1

Мнениеот valsorimin » 12 Юни 2005, 18:53

Да те са отделни правни субекти.Регистрират се в данъчна служба,БУЛСТАТ и НОЙ ако имат работници.Сроковете : за БУЛСТАТ - 3 дни от деня на нотариалната заверка на договора за гражданско дружество,Данъчно - 7 дни от същия ден.
valsorimin

Мнениеот гого-1 » 12 Юни 2005, 23:19

Донке, щом ти казвам, че си скарана с правото, ме слушай - какви правни субекти са тези граждански дружества! Учи, не философствай! Хубово беше, че не се появяваше от доста време!
гого-1

Мнениеот donna » 12 Юни 2005, 23:24

до donna-1 моля ви не ползвайте ника близък до моя
donna
Старши потребител

Мнениеот donna » 13 Юни 2005, 00:29

ти по добре гледай добре кой кой е и тогава се обаждай
donna
Старши потребител

Назад към Взаимопомощ