начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

4len 78a ot nk (help)

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

4len 78a ot nk (help)

Мнениеот storz » 11 Юни 2005, 01:05

Zdraveite,predi 1 mesec me sprqha policai i sled proverka s dreger ustanoviha 4e sum upotrebil alkohol 1.4 promila. dadoh kruvna proba sled koeto mi sustaviha akt i mi vzeha knijkata.. trqbvashe da se qvq pri doznatel sled nqkolko dni. Hodih. sega shte mi pratqt prizovka da se qvq v suda i shte me sudqt po 4len 78a. globata ne me vulnuva. Vuprosa mi e moje li da me nakajat s lishavane ot pravoupravlenie za 3 ili po-malko meseca ili e nevuzmojno????? student sum,nqmam drugi provineniq dosega. imam rodnina koqto vozq s kolata kogato i se naloji...tq e invalid i nqma drugi rodnini osven men koito da i pomagat s prevoza? tova dali nqma da pomogne? ako da kakvi dokumenti shte trqbva da predstavq?
PREDVARITELNO BLAGODARQ!
P.S Molq spestete si mneniq ot sorta na....nekarai pil,taka ti se pada....na vseki moje da se slu4i da sburka. vzel sum si pouka
storz

Re: 4len 78a ot nk (help)

Мнениеот Marry77 » 11 Юни 2005, 01:14

Здравейте!
Сигурен ли сте,че е ч.78 от НК
Той касае непълнолетните в случаите на чл.61 /поради увлечение и лекомислие/storz написа:

> Zdraveite,predi 1 mesec me sprqha policai i sled proverka s
> dreger ustanoviha 4e sum upotrebil alkohol 1.4 promila. dadoh
> kruvna proba sled koeto mi sustaviha akt i mi vzeha knijkata..
> trqbvashe da se qvq pri doznatel sled nqkolko dni. Hodih. sega
> shte mi pratqt prizovka da se qvq v suda i shte me sudqt po
> 4len 78a. globata ne me vulnuva. Vuprosa mi e moje li da me
> nakajat s lishavane ot pravoupravlenie za 3 ili po-malko meseca
> ili e nevuzmojno????? student sum,nqmam drugi provineniq
> dosega. imam rodnina koqto vozq s kolata kogato i se
> naloji...tq e invalid i nqma drugi rodnini osven men koito da i
> pomagat s prevoza? tova dali nqma da pomogne? ako da kakvi
> dokumenti shte trqbva da predstavq?
> PREDVARITELNO BLAGODARQ!
> P.S Molq spestete si mneniq ot sorta na....nekarai pil,taka ti
> se pada....na vseki moje da se slu4i da sburka. vzel sum si
> pouka
Marry77

Мнениеот storz » 11 Юни 2005, 01:21

NE E 78 A E 78 A....
storz

Мнениеот Marry77 » 11 Юни 2005, 01:22

Извинете, сбъркала съм. Чл.78 "а" гласи, че пълнолетно лице се освобождава от нак.отговорност, ако лицето не е осъждано за престъпление от общ характер, не е освобождавано от нак.отговорност по реда на НК, а за деянието се предвижда наказание "Лишаване от свобода" до две год.
Във вашия случай на деяние по чл.343 "б", който гласи: Който управлява МПС с концентрация на алкохол над 1.2 ........Лишаване от свобода до 1 год.

Най - вероятно ще ви наложат парична санкция и няма да ви осъждат.
Мисля, че не е страшно!!!
И аз съм била в подобна ситуация!
Ако имате проблем пишете ми!
Marry77

Мнениеот storz » 11 Юни 2005, 01:26

Problema e v tova 4e mogat da mi vzemat knijkata za 6 ili 7 meseca... a az se 4udq dali moje da q otnemat za 3 ili po-malko mes. i ako da kakvo trqbva da napravq?
storz

Мнениеот Marry77 » 11 Юни 2005, 01:28

За съжаление е много субективно решението на накзващия орган.
Може да бъде и 1 месец, но трябва да търсите познати и да разигравате циркове.
Иначе в регулярните такива случки взимат от 3 до 6 месеца книжките
Аз минах с 3 мес.
1.28 промила и със супер връзки - 150 лв глоба
Marry77

Мнениеот storz » 11 Юни 2005, 01:30

Moje li da vlezete v 4ata na lex.bg sega?
storz

Мнениеот ! » 11 Юни 2005, 12:11

Глобата от мин. 500 лева ви е сигурна. За книжката бихте могли да кажете на съдията в съдебното заседание аргументите, които излагате на нас. Законът не изисква тя задължително да бъде отнемана, но практиката показва, че съдиите лишават нарушителите от свидетелство за управление на МПС за минимум 6 месеца... поне в случаите, които аз съм виждал. Все пак решението им подлежи на обжалване, но по добре се опитайте още на първа инстанция да се защитите като аргументирате необходимостта си от шофьорска книжка и изтъкнете факта, че нямате предишни нарушения... и т.н... Има вариант тя да не ви бъде отнета. Успех!
!

Мнениеот storz » 11 Юни 2005, 20:19

blagodarq!
storz

Мнениеот dage » 12 Юни 2005, 16:20

minimum 500 leva i 3 meseca, tova e! moje i 1 godina, razpla4i se v sada.
dage
Младши потребител

Назад към Взаимопомощ