Налага ми се да тегля ипотечен кредит от 25000лв. и ме интересува какви такси се плащат при нотариуса и колко ще ми струва изповядването на сделката.
Мерси предварително!
- Дата и час: 23 Ное 2024, 01:05 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Такса на нотариус
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
10 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Такса на нотариус
Предполагам ,че ще купувате жилище то на каква цена е на цена 25000 лв ли ипотеката договорна или законова е,като отговорите на тия въпроси ще ви отговоря колко ще платите ..........
- донна2
Кредитът не е за жилище,а е универсален ипотечен и следователно ипотеката трябва да бъде договорна,така поне ми казаха от банката?
- riko
по тарифата дължите заУдостоверяван материален интерес от 10 000 до 50 000 лв. 118,50+0,5 на сто за горницата над 10 000 -тоест 193,50 лв за изповядване на акта и още толкова ако нотариуса ви го изготви ,ако ви го изготви адвокат там ще се разберете с него за цената, за препис от акта 2 лв за първа страница и един за всяка следваща ,удостоверението по чл.182 от ДПК е безплатно /в данъчното не се плаща издава се до 3 дни/
също така дължите по сметката на Агенцията по вписванията за вписване на ипотечния акт 25 лв
също така дължите по сметката на Агенцията по вписванията за вписване на ипотечния акт 25 лв
- донна2
Я МИ ОТГОВОРЕТЕ КАКВО ЗНАЧИ УНИВЕРСАЛЕН ИПОТЕЧЕН КРЕДИТ
и що другите кредити обезпечени с ипотека са така да се каже неуниверсални
и що другите кредити обезпечени с ипотека са така да се каже неуниверсални
- донна2
Еми другите кредити са жилищни т.е. предназначени за закупуване на недвижим имот,а универсалния ипотечен е за потребителски нужди.
- riko
ХЕ ХЕ ХЕ АЙДЕ БЕ , то тоя кредит за потребителски нужди може да се обезпечи и със залог , поръчители...
- донна2
до сега не знаех че на потребителски кредит обезпечен изрично с ипотека му казвали универсален ................,ако го обезпечим със залог или само поръчители щото може той неуниверсален ли ще стане
- донна2
10 мнения
• Страница 1 от 1
|
|