начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

Такса на нотариус

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Такса на нотариус

Мнениеот riko » 10 Юни 2005, 21:55

Налага ми се да тегля ипотечен кредит от 25000лв. и ме интересува какви такси се плащат при нотариуса и колко ще ми струва изповядването на сделката.
Мерси предварително!
riko

Re: Такса на нотариус

Мнениеот донна2 » 10 Юни 2005, 23:02

Предполагам ,че ще купувате жилище то на каква цена е на цена 25000 лв ли ипотеката договорна или законова е,като отговорите на тия въпроси ще ви отговоря колко ще платите ..........
донна2

Мнениеот riko » 10 Юни 2005, 23:08

Кредитът не е за жилище,а е универсален ипотечен и следователно ипотеката трябва да бъде договорна,така поне ми казаха от банката?
riko

Мнениеот донна2 » 10 Юни 2005, 23:40

по тарифата дължите заУдостоверяван материален интерес от 10 000 до 50 000 лв. 118,50+0,5 на сто за горницата над 10 000 -тоест 193,50 лв за изповядване на акта и още толкова ако нотариуса ви го изготви ,ако ви го изготви адвокат там ще се разберете с него за цената, за препис от акта 2 лв за първа страница и един за всяка следваща ,удостоверението по чл.182 от ДПК е безплатно /в данъчното не се плаща издава се до 3 дни/

също така дължите по сметката на Агенцията по вписванията за вписване на ипотечния акт 25 лв
донна2

Мнениеот донна2 » 10 Юни 2005, 23:45

Я МИ ОТГОВОРЕТЕ КАКВО ЗНАЧИ УНИВЕРСАЛЕН ИПОТЕЧЕН КРЕДИТ

и що другите кредити обезпечени с ипотека са така да се каже неуниверсални
донна2

Мнениеот riko » 10 Юни 2005, 23:53

Еми другите кредити са жилищни т.е. предназначени за закупуване на недвижим имот,а универсалния ипотечен е за потребителски нужди.
riko

Мнениеот донна2 » 10 Юни 2005, 23:56

ХЕ ХЕ ХЕ АЙДЕ БЕ , то тоя кредит за потребителски нужди може да се обезпечи и със залог , поръчители...
донна2

Мнениеот донна2 » 10 Юни 2005, 23:58

до сега не знаех че на потребителски кредит обезпечен изрично с ипотека му казвали универсален ................,ако го обезпечим със залог или само поръчители щото може той неуниверсален ли ще стане
донна2

Мнениеот riko » 10 Юни 2005, 23:59

Sorry,такава е терминологията на банката
riko

Мнениеот донна2 » 11 Юни 2005, 00:09

а на банката ..........е не се учудвам..
донна2

Назад към Взаимопомощ