начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

Проблеми с договор за наем и ИНТЕРПОЛ?

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Проблеми с договор за наем и ИНТЕРПОЛ?

Мнениеот margarita » 09 Юни 2005, 16:19

Здравейте

Абсурдно е, но се надявам някоя от вас да може да ме насочи със съвет, защото... незнам къде съм. Но накратко:
Живеем в Лондон, имаме апартамент във Варна, който бяхме дали под наем чрез една приятелка /не бяхме дали пълномощно/. Наеха го от 23/05/05 и се започнаха главоболията- искали вана- хоп, уредихме майстор от друг град да иде до Варна, ангажирахме хора да купят ваната /не желязна, а акрилна но настояване на клиента/ и каквото поискаха, направихме. Въртяхме телефони оттук /току-що ми дойде и сметката / и преди 4-5 дни започнаха да звънят през 20-30 минути на тази наша приятелка, че, ако няма гараж, се отказват. С триста зора и гаражи намерихме /имали 2 чисто нови скъпи коли/, но те нe мирясаха- били им скъпи и били измамени, ограбени и т.н. Казаха, че си искат парите... Мъжът ми се опитваше културно да обясни, че като имат договор, трябва да се придържат към него, че дори и да не са живели, те са наели апартамента и т.н. Но, без резултат. И снощи за капак се обадихме да видим какво са решили, а те казаха, че са ходили при адвокат, който им е казал, че договора е нищожен, защото нямало превод на техните езици /?/ - тя по произход е рускиня, а той- грък, но тя си има лична карта и си говори перфектно български, и, понеже сме в чужбина, това е работа на ИНТЕРПОЛ! Защото сме я били ограбили...Казахме, че, ако решат да напуснат, това е за тяхна сметка и пари не им дължим. Какво да ви кажа, говорихме сигурно 2-3 часа, а тя си знае нейното- до 10 дни хората от ИНТЕРПОЛ щели да ни потърсят, намерили ни адреса и всякакви такива неща. Отначало ми стана направо абсурдно смешно, но после си казах- ами, ако е излъгала за сумата /предадена на ръка/, ако мисли, че може визови проблеми да ни създаде /паспортите ни са в Хоум Офиса за удължаване на визата/ и изобщо, помислих си всичко и почти не съм спала. Накрая на разговора снощи взех аз телефона и и казах, че само защото съм бременна и да не пометна от притеснения и главоболия, ще и върнем парите /500 евро/, но да се обади на нашия адвокат /зет ми/ и той ще оформи документите. А тя, лудата, казва, че иска да си ги получи не по този начин, а през лице от съдебната власт така, както ги е дала. Вече нищо не разбирам- тя квитанция няма, но това мъртвешко спокойствие и увереност ме побъркват. Имали ли сте опит с подобни ситуации? Какво се прави? Иде ми аз да пусна жалба за тормоз. И, изобщо, какво може да цели? Хем си иска парите, хем през Интерпол, хем не е в правото си да ги иска. Как така ще ми каже някой да дам пари, за които не е доказано, че са взети и без да видят кой прав, кой крив... Зет ми каза, че дори и това, че не го е подписал лично мъжът ми, не прави договора нищожен... Кажете ми нещо, какво може да се направи? Някой може ли да ни ориентира в цялата ситуация и може би, да препоръча адвокат от Варна?
Благодаря ви много за търпението да изчетете постинга ми.
margarita
Нов потребител

Re: Проблеми с договор за наем и ИНТЕРПОЛ?

Мнениеот Gosho » 09 Юни 2005, 16:39

Малко се съмнявам в истинността на вашия постинг...
Зет ви е адвокат и е ВАШИЯ адвокат, така ли? Тогава защо той не ви е косултирал досега? За какво му плащате? Адвокати с лопати да ги ринеш - кой от кой по-добри и евтини!!!
Ако е действителна случката, просто им кажете, че никакви пари няма да им връщате, ако искат да развалят договора да са живи и здрави - да опразнят апартамента и сте готови. 500 Евро са малко под 1000лв. - значи нямате проблеми, задържате си парите и им казвате на скапания грък да си ходи в Атина, а на рускинята - една ...... и в Сибир! Какъв Интерпол бе Маргарита, вие хептем за мезе ни взимате тук!
Ако случката не е действителна, спрете да ни губите времето.
Gosho

Мнениеот margarita » 09 Юни 2005, 16:48

Леле, не предполагах, че е толкова абсурдна, че да се усъмните в истинността й.Аз разбрах за вашия форум от форума в http://www.bg-mamma.com и момичетата ме посъветваха да постна запитването си и тук. Не съм искала никого да засегна- най-малко ми е това целта в стреса, който преживявам. Разбирате ли?
А досега не исках да занимавам зет ми /който е адвокат, но работи в София/, защото е доста ангажиран. Ако имах и най- малка представа какви хора съществуват /меко казано, с отклонения/, никога нямаше да се занимаваме директно. Но сме вързани тук, не можем да пътуваме и тези неща ни побъркват.
Не съм заела обаче Нета с измислена история. Все пак, има нещо положително във вашата реакция- явно, наистина прекалено наивни сме и и се връзваме излишно.
margarita
Нов потребител

Мнениеот Gosho » 09 Юни 2005, 17:29

Щом ситуацията е сериозна действително - обадете се на ВАШИЯ адвокат, поне да чуете и неговото мнение! А и той ще се засегне със сигурност, ако разбере впоследствие, че не сте го потърсили. Колкото и да зает трябва да отдели половин час за вас; не вярвам да му е нужно повече време. И ви съветвам да го помолите той да поговори с наемателите, гарантирам ви, че той ще има много по-голям успех при евентуалното им убеждаване да си налягат парцалите (което ще е само в тяхна полза).

Надявам се да съм ви бил полезен.
Gosho

Мнениеот Gosho » 09 Юни 2005, 17:33

Грък и рускиня - това е убийствена комбинация, както и да го погледне човек. Пазете си имота и движимостите вътре. И внимавайте да не изчезнат след 3 месеца, без да са платили някой наем. Дано да сте взели security deposit!

Успех
Gosho

Мнениеот margarita » 09 Юни 2005, 17:40

Благодаря за отговора ви- и аз незнам как попаднахме на тази убийствена комбинация, но...пусти късмет!
Адвокатът, за когото говорих, ми е зет- не сме ползвали друг. Ще послушам съвета ви и говоря с негоо отново тази вечер, ако не иска да се заеме- ще потърсим някой друг.
Благодаря ви още веднъж за мнението.
margarita
Нов потребител

Мнениеот a » 09 Юни 2005, 17:43

Intepol se zanimava s KRIMINALNI sluchai na TRANSGRANICHNA prestapnost. Vasheto e grajdansko-praven spor. Prosto gi razkaraiate max barzo ot apartamenta.
a

Мнениеот nikilex » 09 Юни 2005, 19:44

Margarita, проверете си пощата <mdiliev@onetel.com>
nikilex
Потребител

Назад към Взаимопомощ