начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

Как да защитя?

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Как да защитя?

Мнениеот Ева Тонева » 09 Юни 2005, 15:48

Здравейте,
собственик съм на сайт, към който има и форуми. Преди ден научих, че мнения на няколко посетители в сайта са използвани за втори път в печатно издание без тяхното и моето съгласие. По какъв начин мога да защитя пишещите? Бих ли могла да се позова на закона за авторското право - форумите са база данни, за чиято подръжка се грижа аз?
Благодаря ви предварително за помощта!
Ева Тонева

Re: Как да защитя?

Мнениеот TJ » 09 Юни 2005, 16:14

Решението е мненията да се оформят в статия и да се публикуват.
Коментари по форумите да се правят само с позоваване на вече публикуван материал.
Аз така правя, понякога :)
TJ

Re: Как да защитя?

Мнениеот TJ » 09 Юни 2005, 16:18

Ето например протестът на прокуратурата срещу Концесията "Тракия".
Аз съм го обжалвал във ВАС и имам открито дело, не ми пука че сега някой "специалист", публично обжалва административен акт, повече от 14 дни след публикуването му :)
TJ

Назад към Взаимопомощ