моля помогнете ми - Не знам какъв договор мога да сключа с чуждунец- американец, който преподава англ.език. Може ли трудов или граждански договор и трябва ли да се внасят осигуровки? Засега е на договор за поръчка - правилно ли е това?
Благодаря предварително!!
- Дата и час: 23 Ное 2024, 01:34 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
какъв договор да сключа с чужденец
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
13 мнения
• Страница 1 от 1
Re: какъв договор да сключа с чужденец
аз така реших. Не е ли правилно? Моля, дайте ми съвет!
- bomina
- Нов потребител
Галина вместо да пита на всяка нова тема - "и кой направи този договори" или "и кой ви консултира за поръчката" - може да си даде мнението или .....по-добре нищо да не казва. След като човек се обръща към форума, следователно има нужда от помощ, а .... не от въпроси, които не се отнасят към темата.
- dalia
Доколкото знам това е форум за юристи,а не форум за консултации! Н е ли по-добре питащата да се обърне към някой адвокат,вместо да пита и пак нищо да не направи!
- Галина
ами, юристите не са ли и за това ....да дават консултации на други нуждаещи се, а защо не да обсъдят или помогнат на някой колега:)
- ела
Галинчеее,
я си му дай на човека координатите на канторката ти, та да мирясаш най-после. Форумът е за ВЗАИМОПОМОЩ, и то безплатна!
То хубаво човек да е предприемчив и да се рекламира навсякъде, ама твоето всички граници минава.
я си му дай на човека координатите на канторката ти, та да мирясаш най-после. Форумът е за ВЗАИМОПОМОЩ, и то безплатна!
То хубаво човек да е предприемчив и да се рекламира навсякъде, ама твоето всички граници минава.
- Gosho
Да! Взаимопомощ между колеги,която винаги е безплатна,но консултациите не са ! Нямам нужда от реклама,чрез форума,тъй като не разчитам на него.Никога,по никакъв начин,на нито един питащ не съм му давала съвет да ми пише на ел.поща,тъй като не смятам,че това е начина да имаш клиенти.Но.......не го приемам лично,тъй като всеки има мнение.Просто се опитвам да защитя адвокатската гилдия и да се научат хората да си плащат за труда.
- Галина
с нищо не ми помогнахте. Все пак отговорете , ако знаете
- bomina
- Нов потребител
не може да е договор за поръчка,тъй като същността на този договор е да се извършат определени правни действия,т.е.нещо като пълномощно.Трудна работа за трудов договор,тъй като има специални изисквания за наемане на чужденци на работа дори и да са американци,но това е правилното юридическо решение.Разбира се осигуровки трябва да се плащат щом ще е на трудов договор.
- valsorimin
Нека формулирам въпроса си така:
Какви са необходимите документи за сключване на трудов договор с чужденец?Ако някой знае нека да отговори.По повод безплатните консултации -няма смисъл от безсмислени писания.Аз съм счетоводител и до сега нито един адвокат не си е платил за консултация или счетоводна помощ.Тук е форум за безплатна помощ.Надявам се някай все да е компетентен и да ми съдействува.
Какви са необходимите документи за сключване на трудов договор с чужденец?Ако някой знае нека да отговори.По повод безплатните консултации -няма смисъл от безсмислени писания.Аз съм счетоводител и до сега нито един адвокат не си е платил за консултация или счетоводна помощ.Тук е форум за безплатна помощ.Надявам се някай все да е компетентен и да ми съдействува.
- bebenze
13 мнения
• Страница 1 от 1
|
|