начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

как да напиша възражение?

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

как да напиша възражение?

Мнениеот Петков » 04 Юни 2005, 11:17

Здравейте.Имам собствена фирма и на основание чл. 102,ал 1 от ЗДДС ми съставиха наказателно постановление, което искам да обжалвам. Нарушението е за първи път. Моля ви, дайте ми някакъв образец на възражението, което трябва да напиша?Аз съм лайк в това отношение, а трябва да се спрявям сам:)Благодаря ви.
Петков

Re: как да напиша възражение?

Мнениеот Димитрова » 04 Юни 2005, 11:55

До началника на .....
гр.....

ВЪЗРАЖЕНИЕ

от...................... , ЕГН:..................., като (длъжността) на (фирмата),със седалище..........
адрес за получаване на съобщения.....

във връзка с акт номер

Уважаеми г-н НАЧАЛНИК,
..............................................................................................................................................................................................................................................................-тук започвате да излагате случилото се .

С оглед на гореизлиженото ви моля да отмените съставениятт ми акт номер......

дата С уважение:.............
гр....

ТОВА В ОБЩИ ЛИНИИ Е В СЛУЧАЙ ,ЧЕ ПОГРЕШНО СТЕ НАПИСАЛ ,ЧЕ ВИ Е СЪСТАВЕНО "наказателно постановление" .
А АКО ДЕЙСТВИТЕЛНО ВЕЧЕ ИМА ИЗЛЯЗЛО НАКАЗАТЕЛНО ПОСТАНОВЛЕНИЕ,СЕ СЪСТАВЯ ЖАЛБА ДО СЪДА ,НО ТАМ МИСЛЯ ,ЧЕ НЯМА ДА МОЖЕТЕ ДА СЕ СПРАВИТЕ САМ.

УСПЕХ
Димитрова

Мнениеот han_solo » 04 Юни 2005, 11:56

ДО ...........................
ЧРЕЗ .........................

ЖАЛБА

ОТ .................................................................
ПРОТИВ .............................................................

Уважаеми ..............................................................,
Не съм доволен от Наказателно постановление № ......... от ........ год. на ..................................................., с което ми е наложено наказание ...................................................................
Считам, че то е незаконосъобразно.
По повод на горното моля да вземете предвид следното:
............................................................................. .........................................................................
Ето защо Ви моля за следното:
............................................................................. .........................................................................
За установяване на изнесените от мен факти:
1. Представям и моля да приемете като доказателства следните документи: ............................................................................. .........................................................................
2. Моля да бъдат събрани още и следните доказателства: ................ ............................................................................. .........................................................................

Прилагам: .............................................................. .........................................................................

С уважение:
.......................

[%sig%]
han_solo

Мнениеот Галина » 04 Юни 2005, 14:10

А защо не се обърнеш към адвокат?
Галина

Мнениеот AbuTalib1 » 05 Юни 2005, 01:29

Вярното е, че без задлъжителните реквизите няма да признаят някакво си там възражение.По начало, възражението е русизъм.Нали знаеш, молчат и не разсуждат...Възраженията се допускат само при определени случаи§ не може да се възразява на всекиго у нас и в СССР.
Напълно е възможно да се възрази на общо основание от една страна или по конкретното нарушение от страна на актосъставителя.Но бива де се посочи изрично, кое основно положение е нарушил този дивак който ти е съставил кат за няма що.
AbuTalib1

Назад към Взаимопомощ